Cel mai neașteptat film al toamnei, AREST în regia lui Andrei Cohn, de vineri în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-neasteptat-film-al-toamnei-arest-in-regia-lui-andrei-cohn-de-vineri-in-cinematografe/

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut acelaşi lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn. Produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa, AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, vine în premieră în cinematografe vinerea aceasta.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2019

Filmul a avut deja câteva proiecții speciale în prezența echipei, printre cei care au văzut filmul înainte de premiera în cinematografe aflându-se și o parte dintre deținuții Penitenciarului București-Rahova care au avut ocazia să discute la final cu Andrei Cohn și Iulian Postelnicu.

Seria proiecțiilor speciale continuă, AREST va putea fi văzut în următoarele zile la: Penitenciarul București-Jilava, Cinema Victoria din Cluj, Cinema Elvire Popesco din București în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc, la Sibiu în cadrul programului ESTE filmul de miercuri, pe terasa Promenada Mall din București în cadrul Festivalului Filmelor Românești, la Iași și la Cinema Muzeul Țăranului Român. Toate proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului și a actorilor.arest

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut același lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

„Politrucii, securiștii și torționarii nu au înfundat pușcăria, au condus România în ultimii 30 de ani, au devenit antreprenori de succes și-ți dau flash-uri pe autostradă din limuzine negre, asemănătoare cu Volgile de aceeași culoare de altădată. Nu sper ca cinemaul să ne rezolve toate problemele, dar în condițiile astea nu cred că subiectul este epuizat” mărturisește Andrei Cohn.

Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu iar dialogurile sunt scrise de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu – Mandragora. Distribuit în România de Iadasarecasa AREST are premiera pe 20 septembrie în cinematografele din București, Botoșani, Brașov, Cluj, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara urmând să ajungă și în alte orașe în săptămânile următoare.

trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=k0h4t3L0ZZg&feature=youtu.be

AREST, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru Acasă la tata, lansat în 2015, a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition și a fost distins la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

Mai multe informații, pe https://www.facebook.com/ArestFilmul

Un film finanțat de: Centrul Național al Cinematografiei, TVR

Parteneri
: Dacin Sara, Chainsaw, Publicis, Me, Group M, Spoon, Havas, Petrom, Vodafone, Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Sloop, Piticool Art, Cosmopolis, Avis, BCR, Albalact, Jacobs, Promenada Mall

Foto: AREST  – facebook

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.