Cel mai recent spectacol al lui Bobi Pricop, în avanpremieră la Teatrul Naţional din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-recent-spectacol-al-lui-bobi-pricop-in-avanpremiera-la-teatrul-national-din-bucuresti/

La Teatrul Naţional din Bucureşti, tânărul regizor Bobi Pricop a montat la începutul acestui an „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens. Se jocă în avanpremieră pe 22 şi pe 23 ianuarie.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2016

Bobi Pricop este cunoscut publicului din Bucureşti prin două spectacole: “Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, examen de licenţă pentru UNATC şi preluat de Teatrul Act Bucureşti în 2011 şi “Contra progresului” de Esteve Soler, spectacol care, la fel ca şi primul, a fost produs în UNATC şi preluat de către Teatrul L.S. Bulandra, în 2013.

„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” este, prin urmare, prima producţie realizată special pentru un teatru din Bucureşti, anume Teatrul Naţional.

Deşi a absolvit Secţia de Regie a UNATC-ului doar în urmă cu câţiva ani (2011), Bobi Pricop a reuşit să-şi treacă în palmares participări la prestigioase festivaluri internaţionale: Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde a obţinut şi premiul publicului pentru spectacolul “Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, montat la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, Craiova, Festival d’Avignon, cu spectacolul “Amalia respire profondment” de Alina Nelega, montat la Théâtre Les Déchargeurs, Paris în 2013, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (2012), Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Festivalul Naţional de Teatru, Skupi Festival Macedonia (2012) etc.

La Teatrul Naţional din Bucureşti a montat la începutul acestui an „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.

Pentru această producţie, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici şi inventivi scenografi ai ultimilor ani. Cei doi s-au întâlnit anul trecut la Teatrul Naţional din Craiova, unde au colaborat pentru producţia spectacolului „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat.

Atât videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu şi Mizdan) cât şi muzica (semnată Alexei Turcan) au un rol extrem de bine conturat în spectacolul Naţionalului.

Regizorul a distribuit în rolul principal un actor tânăr, puţin cunoscut publicului din Bucureşti: Ciprian Nicula, nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, în cadrul Galelor UNITER.

Ciprian îl interpretează pe Christopher John Francis Boone, un băieţel de 15 ani, un adolescent special care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

Alături de Ciprian Nicula, în scenă sunt Emilian Oprea – cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Brăila, dar şi datorită peliculei „De ce eu?” realizată de Tudor Giurgiu, în care joacă rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actriţă de teatru şi film, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu.

INFO

Spectacolul realizat la Teatrul Naţional Bucureşti se joacă în AVANPREMIERĂ vineri şi sâmbătă (22 şi 23 ianuarie 2016), de la ora 20.00, la Sala Pictura.

Biletele în format fizic se pot achiziţiona de la Agenţia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Bălcescu Nr. 2), dar şi online, de pe platforma www.mystage.ro.

Mai multe informaţii puteţi afla accesând pagina de facebook a spectacolului – www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii sau site-ul www.tnb.ro.

FOTO: Adi Bulboacă

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.