Cele cinci răufăcătoare, la Odeon, la finalul lunii
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-cinci-raufacatoare-la-odeon-la-finalul-lunii/

Teatrul Odeon prezintă sâmbătă, 31 mai, ora 19.00, la Sala Majestic, spectacolul de teatru Cele cinci răufăcătoare. Piesa, scrisă de Kawatake Mokuami (1816-1893), face parte din repertoriul consacrat Kabuki şi a avut premiera în 1865.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2014

Cele cinci răufăcătoare spune povestea a cinci femei în replici foarte ritmate, ce curg sacadat, în fragmente de câte cinci – şapte cuvinte, acest stil fiind cunoscut ca „ritmul lui Mokuami”. Cele cinciPiesa combină perfect natura umoristică şi caracteristicile teatrului Kabuki.

Autorul descrie în textele sale realitatea păturii de jos a societăţii acelor timpuri, a sărăciei, a dorinţelor pătimaşe şi a nelegiuirilor.

Povestea originală este o capodoperă de mai bine de cinci ore, dar Den Fujita, regizorul Companiei de teatru “1980”, a restrâns-o ca durată, a introdus diverse elemente de teatru tradiţional, cum ar fi stilul de povestire „Sugatari” şi a apelat la actori păpuşari care manipulează alţi actori, asemenea unei marionete “Ningyoburi”.

Durata spectacolului: 1 h 50 min / Preţ bilete: 26,50 lei; 12,72 lei

Foto cu Cele cinci răufăcătoare – Teatrul Odeon

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.