Cele mai bune producții ale UNATC, la Teatrul Foarte Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-productii-ale-unatc-la-teatrul-foarte-mic/

În cadrul proiectului „Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic”, în luna martie, două dintre cele mai apreciate producţii ale promoţiei 2013 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti vor fi prezentate la Teatrul Foarte Mic (Bd. Carol nr. 21).

Un articol de Elena Simion|13 martie 2014

În cadrul proiectului „Best of UNATC la Teatrul Foarte Mic”, în luna martie, două dintre cele mai apreciate producţii ale promoţiei 2013 a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti vor fi prezentate la Teatrul Foarte Mic (Bd. Carol nr. 21).

Spectacolele „Clasa noastră ” de Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu și „Livada de vişini” după A.P. Cehov (coordonat de Gelu Colceag şi Tania Filip) vor jucate pe scena Teatrului Foarte Mic. „Clasa noastră ” s-a jucat pe 7 martie cu sala plină și a strâns aplauze îndelungate. Este rândul producției „Livada de vişini” să emoționeze spectatorii, pe 14 martie, de la ora 19:00.

Livada de vişini – naturalețe și echilibru

„Livada de vişini” este punere în scenă curajoasă, tinerii actori uimind prin modul în care au reușit să contureze personajele lui Cehov, mai ales că dramaturgul rus constituie o provocare pentru orice actor. Pentru început frapează tinerețea celor care interpretează niște roluri de personaje mature, dar naturalețea și interiorizarea de care dau dovadă atrag publicul, care va avea ochii înlăcrimați la căderea cortinei.

Punerea în scenă este clasică, fără artificii moderne, dar convingătore prin simplitate și echilibru. Decorul este simplu, dar are o mare putere de sugestie prin suprinderea câtorva elemente definitorii pentru destinul posesorilor livezii. Accentele puternice sunt date prin dans, muzică și lumină, mai ales când se punctează loviturile nemiloase ale topoarelor care distrug livada, amintirile și viața familiei.

livada de visini UNATC

Emoția este trăirea predominantă pe care o transmite interpretarea. Spectatorii își țin răsuflarea, plâng alături de Liubov Andreevna și se lasă cuprinși de durerea ei, de visele care-i dau puterea de merge mai departe.

Intepretare cu multe premii

Talentul acestor actori a fost recunoscut și prin numeroasele premii din Gala Absolvenților UNATC din 2013: Simona Grumezea – premiul pentru cea mai buna actriță în rol principal, pentru rolul Ranevskaia; Eugeniu Cozma – premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Lopahin; Cosmina Stratan –  Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Varia; Rareș Florin Stoica – cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Epihodov. Dealtfel, toate interpretările sunt bine conturate. Se remarcă forța lui Sergiu Costache (Gaev) într-un rol complex, precum și spontaneitatea Aidei Avieriței (Charlotta Ivanovna). Rolul lui Trofimov îi vine ca o mănușă lucidului Liviu Chițu, iar Emilian Mârnea (Firs) construiește un personaj echlibrat și blajin.

Mai multe despre actorii din distribuție, dar și despre numeroasele premii luate pentru alte interpretări, puteți afla de pe pagina de Facebook a spectacolului.

„Livada de vişini” se joacă la Teatrul Foarte Mic pe 14 martie și pe 29 martie, de la ora 19:00.

INFO 

Livada de vișini de A.P. Cehov – producție UNATC 2013

Regia: Gelu Colceag

Cu: Simona Grumezea, Sergiu Costache, Aida Avieriței, Cosmina Stratan, Eugen Cozma, Liviu Chițu – Trofimov Piotr Sergheevici

Coregrafie: Roxana Colceag

Costume: Iulia Popescu, Steliana Ştefănescu, Mirela Niculescu

Muzica: Alfred Schnittke

 

Foto: Livada de vișini – arhiva personală a actorilor

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.