Cele mai căutate teatre bucureștene în 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-cautate-teatre-bucurestene-in-2016/

Teatrul Naţional şi Ţăndărică sunt teatrele bucureştene care au vândut cele mai multe bilete în 2016, potrivit cifrelor obţinute de Agenţia de presă News.ro de la mai multe instituţii de profil din Bucureşti. TNB-ul a vândut, anul trecut, 160.000 de bilete, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de invitaţii la spectacolele sale.

Un articol de Petre Ivan|9 februarie 2017

Între premierele anului 2016 la TNB se numără „Recviem”, de Alexandru Dabija, după Matei Vişniec, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, după un roman de Mark Haddon, în regia lui Bobi Pricop, „Medeea, mama mea”, de Ivan Dobcev, şi „Regele Lear”, de William Shakespeare, regizat de David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul principal.

Pe locul al doilea se află Teatrul Ţăndărică – Teatrul de animaţie Bucureşti. Spectacolele de aici au adus, anul trecut, 80.000 de plătitori de bilete, cu 30.000 mai puţini decât în 2015, când, potrivit declaraţiilor directorului instituţiei, Teatrul Ţăndărică a avut 110.115 de spectatori plătitori de bilete.

Teatrul de Comedie a vândut 48.000 de bilete în 2016, an în care a înregistrat şapte premiere, între care s-au numărat spectacolele „Micul prinţ”, regizat de Alexandru Dabija, „Nina  sau despre fragilitatea pescăruşilor împăiaţi”, după Matei Vişniec, de Alexandru Maftei, şi spectacolul muzical „Îmblânzirea scorpiei”, după Shakespeare, de Gelu Colceag.

Teatrul Nottara, a cărui trupă a jucat în diverse spaţii, sediul fiind închis mai bine de zece luni, timp în care a fost clarificată starea imobilului, a vândut 40.000 de tichete. Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului trecut care au avut loc aici a fost Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care a avut loc în luna octombrie, la revenirea în sediu.

Agenţia de presă amintită a solicitat informaţii legate de numărul biletelor vândute în 2016 şi teatrelor Bulandra, Evreiesc, Mic şi Excelsior, însă reprezentanţii acestora nu au dat curs solicitărilor.

Foto: teatre bucureștene – tnb.ro

13
/01
/15

Smart Change este un centru cultural-educativ, non-convențional, în care se combină atmosfera caldă și prietenoasă, reciclarea creativă, conexiunea cu natura pe care o transmit mobilierul și decorațiunile din lemn, cu stilul unic de expunere a ideilor, cu rafinamentul culturii și jocul de culori al artei.

13
/01
/15

Joi, 15 ianuarie, de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti Verona, va avea loc o audiţie specială Tudor Vianu. În cadrul evenimentului organizat de Editura Casa Radio se va consuma şi o dezbatere despre importanţa personalităţii lui Vianu pentru cultura română, pornind de la dublul CD, Tudor Vianu, Cum se scrie o carte. Conferinţe radiofonice, recent apărut la Editura Casa Radio, în Colecţia „Lecturi pe întuneric”.

12
/01
/15

Pianista română Alina Azario este câştigătoarea "discului de muzică clasică al anului 2014 în România", după ce a reuşit să strângă cele mai multe voturi în cadrul campaniei derulată pe site-ul romania-muzical.ro. Discul, apărut în 19 martie 2014, sub sigla casei A@A Records, cuprinde lucrări semnate de compozitorii Jean Philippe Rameau şi Claude Debussy.

12
/01
/15

Scriitorul brazilian Paulo Coelho şi soţia sa, artista Christina Oiticica, au anunţat că vor înfiinţa o fundaţie, pe care o vor inaugura în curând la Geneva, în Elveţia, alături de un muzeu virtual, a dezvăluit duminică săptămânalul Epoca.

11
/01
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Continui încercarea de a oferi un tablou al noii generații de actori români cu un nou interviu-portret. Astăzi, Anghel Damian, 24 de ani.

11
/01
/15

Casa de Producție TVR a programat luni, 12 ianuarie, de la ora 20.10, la TVR 2, spectacolul „Ce facem cu violoncelul?”de Matei Vişniec, în regia artistică a lui Nicolae Scarlat (premiera tv: 1990). Dialogul absurdului începe într-o sală de așteptare... Omul cu ziarul (Claudiu Istodor), Bătranul cu Baston (Gheorghe Dănilă) și Doamna cu Voal (Camelia Zorlescu) devin vizibil deranjați de prestația de neoprit a Omului cu Violoncel (Dan Joițoiu).