Cele mai frumoase cărți pentru copii sunt pe strada Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-carti-pentru-copii-sunt-pe-strada-londra/

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi în colaborare cu Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură găzduieşte, între 23 februarie şi 26 martie, expoziţia „De-a Cele Mai Frumoase Cărţi pentru copii”.

Un articol de Liliana Matei|25 februarie 2017

Expoziția prezintă o selecție de titluri înscrise în cadrul celor 5 ediții de până acum ale concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România. În cadrul concursului, selecția este realizată de un juriu care analizează raportul dintre conţinut, formă și publicul-ţintă căruia i se adresează cartea, adecvarea designului la tema cărţii, intenţia concepţiei vizuale și realizarea, manifestarea lor în produsul finit. Sunt apreciate lucrările care au un grad crescut de originalitate și inovaţie în conceptul editorial, în abordarea designului de carte, precizia și acurateţea execuţiei tehnice, atât în realizarea machetei grafice, cât și în producţia cărții obiect.

Selecția de față include cărți pentru copii ale unor autori clasici (Ion Creangă, Petre Ispirescu etc.) sau contemporani (Florin Bican, Adina Rosseti etc.); pe lângă acestea se regăsesc și cărți ce le vor aminti adulților de propria copilărie sau tinerețe, repere ale decenilor trecute filtrate cu ironie și umor de sensibilitatea artiștilor autori (400 + Reclame fără capitalism, Ro-Archive, ABC 80 etc.).

Expoziția De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Cărți din România itinerante în 2017, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București își propune – între altele – promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură.

De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii

23 februarie – 26 martie 2017

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

(Str. Londra nr. 39, sector 1, București)

Program de vizitare: Miercuri – Duminică, 10.00 – 18.00

Acces gratuit

www.celemaifrumoasecarti.ro

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.