Cele mai frumoase muzee din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-muzee-din-lume/

Astăzi este Ziua internaţională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, şi de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2017

Topul cele mai frumoase muzee din lume

Muzeul Luvru (Franța, Paris)

Muzeul Luvru deține titlul de cel mai mare muzeu din lume și are  statutul de monument istoric. Aproape 35.000 de opere sunt situate în incinta lui, iar cei 60.000 de metri pătrați oferă suficient spațiu de plimbat și admirat. Este al doilea cel mai vizitat muzeu din lume, cu 9.26 milioane de vizitatori călcându-i pragul în fiecare an.

Muzeul Național Prado (Spania, Madrid)

Acest muzeu conține una dintre cele mai frumoase colecții de artă europeană, datând din secolul 12 până la începuturile secolului 19.  Este considerat unul dintre cele mai bune muzee de artă din lume, fiind concentrat în principiu pe sculptură și pictură.Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Muzeul Van Gogh (Olanda, Amsterdam)

Acest muzeu este dedicat aproape în totalitate pictorului olandez Vincent van Gogh, conținând cea mai mare colecție a pictorului din întreaga lume. Este al doilea cel mai popular muzeu al Olandei și se clasează pe locul 35 din lume în topul muzeelor de artă.

Muzeul Metropolitan de Artă (SUA, New York)

Acest muzeu (poreclit „the Met”), este printre cele mai vizitate muzee de artă din toată lumea, dar și cea mai mare  locație de acest fel din Statele Unite. Cu peste 2 milioane de opere de artă în colecțiile permanente, o vizită aici poate dezvălui o mică parte dintr-o multitudine de culturi, cum ar fi egipteană, americană sau chiar europeană.

Galeria Națională (Marea Britanie, Londra)

Fundată în anul 1824, Galeria Națională este un muzeu de artă situat în Piața Trafalgar din Londra. Cu o colecție de peste 2.300 de picturi datând din secolul 13 până în secolul 20, este una dintre cele mai lucrative carități din Anglia și unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii.

Galeria Accademia din FlorențaGaleria Accademia (Italia, Florența)

Acest muzeu este considerat a fi casa sculpturii David a faimosului Michelangelo. Conține o multitudine de sculpturi ale artistului, cât și alte opere Renascentiste. Acest muzeu a fost fondat în anul 1784 de către Ducele Toscanei, Pietro Leopold.

Muzeul Orsay (Franța, Paris)

Muzeul Orsay este unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa și conține cea mai mare colecție de opere impresioniste și post-impresioniste din lume. Aflat în fosta Gară Orsay, acest muzeu oferă o selecție vastă de opere franceze, datate între 1848 și 1914.

Muzeul Pergamon (Germania, Berlin)

Acest muzeu este unul dintre cele mai mari și vizitate muzee din Germania. Muzeul Pergamon conține 3 mari colecții, acestea fiind: Antichitate, Arta Islamică și, nu în ultimul rând, artă din Orientul Mijlociu.Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă

Institutul de Artă din Chicago (SUA, Chicago)

Acest muzeu este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu o media de aproximativ 1.5 milioane de oameni care îi calcă pragul anual. Conține o multitudine de opere impresioniste și post-impresioniste, având exemple de artă contemporană, grafică sau chiar arhitecturală.

Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă (China, Xi’an)

Acest muzeu face parte din lista UNESCO pentru monumente și conține mausoleumul primului împărat al Chinei, Qinshihuang. Precum sarcofagele Egiptenilor din antichitate, și aceste exponate fac parte din tradiția înmormântărilor, dezvăluind obicee de mult pierdute. Colecția include 8.000 de soldați sculptați, 130 de trăsuri, 520 de cai și 150 de membrii ai cavaleriei.

Foto: Cele mai frumoase muzee din lume – facebook

 

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.