„Cenuşăreasa”, în viziunea scenică a lui Felix Alexa, în premieră la Teatrul Ţăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/cenusareasa-in-viziunea-scenica-a-lui-felix-alexa-in-premiera-la-teatrul-tandarica/

Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Ţăndărică, după succesul cu „Scufiţa Roşie”, cu o nouă viziune a îndrăgitei poveşti „Cenuşăreasa”, care va avea premiera pe 10 mai.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2019

Teatrul Ţăndărică prezintă un spectacol, la sala din strada G-ral Eremia Grigorescu nr. 24 (Piaţa Lahovari), într-un stil vizual care atrage publicul de toate vârstele, cu păpuşi de mari dimensiuni şi elemente contemporane gândite de scenografii Marian Sandu şi Oriana Pelladi.

Spectacolul lui Felix Alexa reuşeşte să surprindă lumea de azi cu dorinţele, interesele şi preocupările ei printr-un scenariu plin de haz, presărat cu numeroase momente muzicale.

Povestea „Cenuşăresei” conduce spectatorul spre o morală care întăreşte puterea faptelor bune şi reuşeşte să cucerească publicul de toate vârstele.

„Cenuşăreasa este un spectacol modern, al acestei noi generaţii care accesează de foarte mici internetul, pentru orice informaţie. O generaţie surprinzătoare, chiar şi pentru părinţi. În acelaşi timp însă, mi-am dorit o reîntoarcere  la emoţii şi senzaţii adevărate, profunde, la comunicare sufletească, lucruri de care tehnologia modernă ne îndepărtează din ce în ce mai mult. Cenuşăreasa mea vorbeşte despre iubire, ca sentiment esenţial ce dă sens vieţii. Iubirea, care poate fi percepută de copii sau adulţi ca o stare binefăcătoare ce apare uneori din senin şi schimbă destine. Am reinterpretat celebrul basm gândindu-mă la sensibilitatea şi lumea înconjurătoare a copiilor de azi, la inteligenţa lor, uneori surprinzător de matură. O „Cenuşăreasă” a timpurilor noastre, agitate şi imprevizibile, în care singura alternativă rămâne evadarea din realitate în iluzii şi poveşti teatrale”, spune Felix Alexa.

Foto: Cenusareasa – Teatrul Ţăndărică

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.