Christoph Waltz, stea pe Walk of Fame, la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/christoph-waltz-stea-pe-walk-of-fame-la-hollywood/

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, purtând un costum gri şi o cravată vişinie, a dezvelit, zâmbitor, steaua cu numele său de pe bulevardul celebrităţilor, alături de cineastul Quentin Tarantino, căruia actorul îi datorează în mare parte celebritatea internaţională.

Waltz a jucat în două filme regizate de Tarantino, „Ticăloşi fără glorie” şi „Django dezlănţuit”, pentru ambele roluri austriacul fiind recompensat cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, notează Mediafax.

„Christoph Waltz este combinaţia a două lucruri magnifice. Pe de o parte, este un maestru al scenei teatrale, pe de alta, este un actor dotat cu toate instrumentele necesare construirii personajelor sale de la zero” – Quentin Tarantino.

„(Christoph Waltz, n.r.) nu ia distincţiile foarte în serios, dar cred că în sufletul său se bucură un pic, chiar dacă nu poate nu o va recunoaşte”, a mai spus Tarantino, declarându-se „foarte fericit „să fie „lângă austriacul lui preferat”.

Actorul a spus, la rândul său, că, dimpotrivă, „inima sa freamătă de mândrie”. „Eu, un tip din Viena, nici în cele mai nebune visuri ale mele n-am sperat vreodată că voi primi” o stea la Hollywood, a declarat Waltz, adăugând că el este „doar o mică lumină în sânul unei frumoase constelaţii” de

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

stele.

Christoph Waltz provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf.

Starul austriac a urmat voinţa bunicilor săi, ambii actori, şi a studiat la Viena si la celebra şcoală Lee Strasberg din New York.

Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune şi seriale în limba germană, precum „Der Tanz mit dem Teufel” („Dans cu diavolul”, n.r.) şi „Feuer und Schwert”, bazat pe legenda lui Tristan şi a Isoldei.

După rolul din „Ticăloşi fără glorie”, actorul a mai jucat în „Doamne… ce măcel! / Carnage”, din 2011, în regia lui Roman Polanski, şi „Viespea Verde / The Green Hornet”, din acelaşi an, regizat de Michel Gondry.

Cristopher Waltz poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în filmul „Şefi de coşmar 2” şi va apărea şi pe genericul peliculei „Big Eyes”, regizată de Tim Burton, care va avea premiera în România pe 16 ianuarie.

Foto: Christoph Waltz – cinemagia

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.