Cine e fazanul?, de Georges Feydeau, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-e-fazanul-de-georges-feydeau-la-teatrul-metropolis/

Miercuri, 25 martie 2015, de la ora 19:00, la Tetarul Metropolis se joacă „Cine e fazanul?” de Georges Feydeau. Spectacolul, susţinut de viitorii absolvenţi ai Facultăţii de Teatru, face parte din acordul de parteneriat dintre UNATC „I. L. Caragiale” şi Teatrul Metropolis. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2015

Cine e fazanul?, de Georges Feydeau, la Teatrul Metropolis / La familia Vatelin își face apariția, în primul rând, Pontagnac. Un cuceritor înveterat. El o urmăreşte pe frumoasa Lucienne până acasă, făcându-i avansuri. În timpul acesta, apare soţul Luciennei, care nu este altul decât Vatelin, un bun prieten de-al lui Pontagnac.

Vatelin, cunoscându-l bine pe Pontagnac, îl iartă. Dar un eveniment neaşteptat va semăna discordie: Maggy, fosta amantă a lui Vatelin, de pe vremea când acesta era la Londra, îl vizitează… De acest fapt profită Pontagnac, care îi spune Luciennei că Vatelin o înşală.

Aceasta este, pe scurt, povestea imaginată de dramaturgul Georges Feydeau şi pusă în scenă de studenţii Facultății de Teatru din cadrul UNATC „I. L. Caragiale”.

CINE E FAZANUL? – INFO

Autor Georges Feydeau

Anul III, Arta Actorului

COORDONATOR PROIECT: conf. univ. dr. Paul Chiribuță

ASISTENȚI COORDONATORI PROIECT: Irina Ungureanu, Alice Sălceanu, Sorina Ștefănescu, Cosmin Pană, Vlad Trifaș

COORDONATOR DE AN: conf. univ. dr. Doru Ana

Light design:  Cristian Niculescu

Asistenți tehnici: Iulian Cuza şi Radu Mitrea

Scenografie: Livia Vișănescu şi Andreea Radu

În distribuţie: Lucian Bîrsan, Clara Popadiuc, Andrei Radu, Bogdan Florea, Mihai Mitrea, Cristina Juncu, Maria Mitu, Catinca Nistor, Bianca Dragomir, Emanuel Becheru, Bianca Dragomir, Catinca Nistor, Mihai Mitrea, Bogdan Florea, Andra Coțofană, Ana-Maria Ivan Veliko Velikov, Maria Mitu şi Cristina Juncu.

Spectacolul se joacă miercuri, 25 martie 2015, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis. Intrare liberă, în limita locurilor disponibile cu rezervare la casa de bilete.

Foto: Cine e fazanul? – UNATC

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.