Cine sunt câștigătorii premiilor Anonimul 15?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-sunt-castigatorii-premiilor-anonimul-15/

În weekend, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câştigătorii.

Un articol de Liliana Matei|14 august 2018

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului RETOUCH, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran).

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului TOTUL E FOARTE DEPARTE, în regia lui Emanuel Pârvu. Premiul a fost decernat în prezența regizorului.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul MADRE/MOTHER, în regia lui Rodrigo Sorogoyen (Spania).

În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2018 s-a acordat filmului UNDER THE TREE, în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda- Danemarca; foto dreapta). Trofeul a fost decernat în prezența regizorului Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român.

Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 31 august- 2 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.

ANONIMUL 15 s-a desfășurat în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.