Cinema, bucătării urbane și descoperiri muzicale în Grădina Botanică. Marele Picnic ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-bucatarii-urbane-si-descoperiri-muzicale-in-gradina-botanica-marele-picnic-shortsup/

O evadare convenabilă şi o destinaţie de vacanţă accesibilă prinde formă sâmbătă, 29 iulie şi duminică, 30 iulie, la Grădina Botanică Bucureşti, cu ocazia celui de-a 4-lea an al evenimentului Marele Picnic ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2017

Cinefilii își dau întâlnire în grădină pentru un weekend în care vor descoperi scurtmetraje internaționale recente și premiate, într-o atmosferă antrenată de muzică, bucătărie artizanală și alte arte.  Marele Picnic ShortsUP începe de la 18.00 și se termină la ora 23.30, în fiecare zi de weekend.

Ce vedem anul acesta pe ecranul ShortsUP? O selecție diversă de povești actuale, mai exact câte două ore de emoții concentrate, proiectate în fiecare seară după apusului soarelui, de la ora 21.30. Animația Iubire (r. Réka Bucsi, Ungaria/Franta, 2016), printre cele mai așteptate titluri din program, este o radiografie universală a afecțiunii, nominalizată la Premiile Europene de Film în cadrul Festivalului Internațional de Scurtmetraj din Uppsala.

Într-o zi obișnuită, locuitorii unei planete fantastice sunt luați pe sus de o pulsație nouă, o stare care va schimba totul, definitiv. Cum ar putea reveni lucrurile la normal după apariția iubirii? Aflăm sâmbătă, la proiecția Iubire.

Cu Scris, nescris (r. Adrian Silișteanu, România, 2016), câștigător al premiului cel mare la Tampere Film Festival 2017 și nominalizat la European Film Awards, facem cunoștință în seara de duminică.

O tragi-comedie la care râzi și plângi în același timp spune povestea unei familii rrome. Fiica minoră tocmai a devenit mama, însă o neînțelegere administrativă  amenință să destrame întreg arborele genealogic. Din Gratis (r. Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets, Olanda, 2016), cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film Nederland, aflăm că niciodată nu-i ușor să primești lucruri GRATIS în viață, sau cel puțin așa crede un cuplu de vârsta a treia obișnuit cu economiile, care trebuie să facă față, brusc, unui câștig substanțial.Marele Picnic ShortsUP

Sâmbătă, de la 19.00, Marele Picnic găzduiește concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojan la bas. O ocazie bună să dansezi desculț în iarbă sau să te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber.

Sâmbătă și duminică, copacii sunt aduși la viață de video-mapping, familiile pot participa la ateliere de gătit cu Mini Zucchini, curioșii pot descoperi Grădina Botanică cu tururi ghidate iar cei activi pot încerca un antrenament de frisbee sau slackline.

Gurmanzii vor regăsi la Picnic o selecție diversă de bucătării urbane gata să pună în valoare gusturi și experiențe culinare noi. Printre invitați se numără Burger Van, Furgoneta, Switch.Eat on wheels, Van Pizza, Simbio pe roți, Finca Alioli, Bucateria, Moritz Eis, Puro & Bio și nu numai.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook și Eventim la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită în spațiul picnicului însă filmele pot fi vizionate de copiii sub 12 ani doar cu acordul părinților.

Important: deși prognoza meteo este prietenoasă pentru weekendul 29-30 iulie, în cazul în care vremea nu va permite proiecția filmelor în aer liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.

Foto:  Marele Picnic ShortsUP – facebook

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.