Cinema, bucătării urbane și descoperiri muzicale în Grădina Botanică. Marele Picnic ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-bucatarii-urbane-si-descoperiri-muzicale-in-gradina-botanica-marele-picnic-shortsup/

O evadare convenabilă şi o destinaţie de vacanţă accesibilă prinde formă sâmbătă, 29 iulie şi duminică, 30 iulie, la Grădina Botanică Bucureşti, cu ocazia celui de-a 4-lea an al evenimentului Marele Picnic ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2017

Cinefilii își dau întâlnire în grădină pentru un weekend în care vor descoperi scurtmetraje internaționale recente și premiate, într-o atmosferă antrenată de muzică, bucătărie artizanală și alte arte.  Marele Picnic ShortsUP începe de la 18.00 și se termină la ora 23.30, în fiecare zi de weekend.

Ce vedem anul acesta pe ecranul ShortsUP? O selecție diversă de povești actuale, mai exact câte două ore de emoții concentrate, proiectate în fiecare seară după apusului soarelui, de la ora 21.30. Animația Iubire (r. Réka Bucsi, Ungaria/Franta, 2016), printre cele mai așteptate titluri din program, este o radiografie universală a afecțiunii, nominalizată la Premiile Europene de Film în cadrul Festivalului Internațional de Scurtmetraj din Uppsala.

Într-o zi obișnuită, locuitorii unei planete fantastice sunt luați pe sus de o pulsație nouă, o stare care va schimba totul, definitiv. Cum ar putea reveni lucrurile la normal după apariția iubirii? Aflăm sâmbătă, la proiecția Iubire.

Cu Scris, nescris (r. Adrian Silișteanu, România, 2016), câștigător al premiului cel mare la Tampere Film Festival 2017 și nominalizat la European Film Awards, facem cunoștință în seara de duminică.

O tragi-comedie la care râzi și plângi în același timp spune povestea unei familii rrome. Fiica minoră tocmai a devenit mama, însă o neînțelegere administrativă  amenință să destrame întreg arborele genealogic. Din Gratis (r. Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets, Olanda, 2016), cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film Nederland, aflăm că niciodată nu-i ușor să primești lucruri GRATIS în viață, sau cel puțin așa crede un cuplu de vârsta a treia obișnuit cu economiile, care trebuie să facă față, brusc, unui câștig substanțial.Marele Picnic ShortsUP

Sâmbătă, de la 19.00, Marele Picnic găzduiește concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojan la bas. O ocazie bună să dansezi desculț în iarbă sau să te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber.

Sâmbătă și duminică, copacii sunt aduși la viață de video-mapping, familiile pot participa la ateliere de gătit cu Mini Zucchini, curioșii pot descoperi Grădina Botanică cu tururi ghidate iar cei activi pot încerca un antrenament de frisbee sau slackline.

Gurmanzii vor regăsi la Picnic o selecție diversă de bucătării urbane gata să pună în valoare gusturi și experiențe culinare noi. Printre invitați se numără Burger Van, Furgoneta, Switch.Eat on wheels, Van Pizza, Simbio pe roți, Finca Alioli, Bucateria, Moritz Eis, Puro & Bio și nu numai.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook și Eventim la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită în spațiul picnicului însă filmele pot fi vizionate de copiii sub 12 ani doar cu acordul părinților.

Important: deși prognoza meteo este prietenoasă pentru weekendul 29-30 iulie, în cazul în care vremea nu va permite proiecția filmelor în aer liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.

Foto:  Marele Picnic ShortsUP – facebook

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.

10
/06
/20

Gala Premiilor Gopo, evenimentul care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România, va avea loc pe 29 iunie, într-o nouă formulă, adaptată condițiilor actuale, la Verde Stop Arena.

08
/06
/20

Cea de-a 24-a ediție a FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.