Cinepolitica Extra Time prezintă thriller-ul politic „Closed Circuit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinepolitica-extra-time-prezinta-thriller-ul-politic-closed-circuit/

Cinepolitica Extra Time îşi aşteaptă spectatorii între 23 şi 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, pentru un eveniment „off-season” cu câteva filme pe teme politice, unele în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|17 septembrie 2013

Cinepolitica Extra Time își așteaptă spectatorii între 23 și 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din București, pentru un eveniment „off-season” cu câteva filme pe teme politice, unele în premieră în România.

Dacă în deschidere, pe 23 septembrie, va rula un documentar despre un caz controversat în Statele Unite, „The Central Park Five”, în închidere, pe 25 septembrie, de la ora 20.00, spectatorii vor putea urmări în avanpremieră „Conspirația”/ „Closed Circuit”, un thriller incitant regizat de John Crowley.

În „Conspirația”, un caz internaţional de terorism îi aduce laolaltă pe doi foşti iubiţi – interpretați de Eric Bana și Rebecca Hall – care ajung să fie avocaţi ai apărării într-un proces intentat unui terorist.

Cei doi îşi vor vedea curând vieţile puse în pericol, iar limitele loialității și rezistenței lor vor fi testate. Scenariul îi aparține lui Steve Knight, scenaristul lui „Dirty Pretty Things” și „Eastern Promises”, iar regia este semnată de John Crowley („Boy A”). Filmul are o distribuție selectă: alături de Eric Bana și Rebecca Hall apar Ciårán Hinds, Riz Ahmed, Anne-Marie Duff, Kenneth Cranham, Denis Moschitto, Julia Stiles şi Jim Broadbent.

Ziua de marți, 24 septembrie, este rezervată pentru două dintre filmele care au avut impact la ediția din primăvară a Cinepolitica.

Cinepolitica – prilej de filme bune

De la 18.00, spectatorii pot vedea la Cinepolitica „Examenul” / „A vizsga”, în regia lui Péter Bergendy, un thriller despre spionii maghiari care, după revoluţia eşuată din 1956, pentru a-şi demonstra loialitatea faţă de cauza comunistă, au fost nevoiţi să se spioneze şi denunţe între ei. Filmul a câștigat numeroase premii, printre care trofeul Gold Hugo la Festivalul Internațional de Film de la Chicago.

Înaintea filmului „Examenul”, de la ora 17.30, autorul și documentaristul Sorin Ilieșiu își va lansa cartea „Infernul vândut ca Paradis”, în prezența criticului Titus Vîjeu.

Robert Redford – regizor la 76 de ani

De la 20.00, va fi proiectat „The Company You Keep”, filmul pe care Robert Redford l-a regizat la 76 de ani. Tot el deține și rolul principal, alături de nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam. De teamă că va pierde tot, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul.

Cinepolitica

Cinepolitica Extra Time își așteaptă spectatorii între 23 și 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din București, pentru un eveniment „off-season” cu câteva filme pe teme politice.

Evenimentul Cinepolitica Extra Time se va deschide luni, 23 septembrie, de la 20.00, cu premiera „The Central Park Five”/ „Cei cinci din Central Park”, un documentar intens și provocator regizat de Ken Burns, Sarah Burns și David McMahon, care arată cum a fost posibil ca patru tineri afro-americani și un hispanic să fie închiși pe nedrept pentru violarea unei femei în Central Park din New York, în aprilie 1989. Prilej de dezbatere va fi și documentarul care precede proiecția lui „The Central Park Five”, de la ora 18.00 – „Tot ceea ce sclipește” / „All That Glitters”, în regia lui Tomaš Kudrna, despre soarta unor săteni din Kîrgistan care se confruntă cu tonele de cianuri ale unei mini de aur exploatate de o firmă canadiană.

 Info:

„Closed Circuit” va intra în cinematografe în luna octombrie, distribuit de Ro Image 2000.

Evenimentul Cinepolitica Extra Time este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

Foto credit: Cinepolitica

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.