Claudiu Bleonţ şi Jojo, în Secunda doi, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudiu-bleont-si-jojo-in-secunda-doi-la-tvr-2/

TVR 2 şi TVR HD difuzează în premieră astăzi, de la ora 20.10, producţia „Secunda doi”, în regia artistică a lui Constantin Dicu, după scenariul lui Ernest Fazekas. Musicalul realizat de Casa de Producţie TVR poate fi urmărit de la aceeaşi oră şi online pe TVRplus.ro.

Un articol de Petre Ivan|10 noiembrie 2014

Din distribuţia acestei producţii fac parte Claudiu Bleonţ, Cătălina Grama (Jojo), Ion Chelaru, Georgiana Vişan, Silvia Coman, Marius Nanău, Nicoleta Rusu, Monica Florescu, Eugen Constantinescu, Constantin Lupescu, Dragoş Roşu, alături de trupa de balet condusă de maestrul coregraf Cornel Popovici. Muzica originală este compusă de Ernest Fazekas şi de Marius Meragiu.

„Nu sunt la primul musical, am mai făcut câteva și pe scenele teatrelor, dar toate erau de natură clasică, adică spectacole de piese clasice. Pe un text modern nu am făcut niciodată. […] Am avut parte de o echipă extraordinară de colaboratori, am lucrat cu multă plăcere cu colectivul de balet al Teatrului Constantin Tănase” Constantin Dicu, regizor

Ana şi Marc sunt doi medici care participă la o conferinţă de prezentare a unui produs farmaceutic. Amândoi sunt căsătoriţi, au copii, sunt mulţumiţi, dar parcă le lipseşte ceva… Din prima secundă, Marc o abordează pe Ana şi de aici cei doi încep o serie de conversaţii despre viaţă, familie, monotonie, dor, dorință, superstiţii… Povestea lor se împarte între dorința de a mai trăi o aventură, doar pentru o noapte, și teama de a nu complica lucrurile, de a-i răni pe cei dragi lor. Din aceeași claudiusecundă, totul se poate schimba…

„Secunda doi” INFO

Scenariu: Ernest Fazekas

Muzica originală: Ernest Fazekas, Marius Meragiu.

Muzicieni: Ferenc Áron, Vitályos Lehel, Márton Loránt, Tinca Aurel Teddy, Adina Cogarcean.

Backing vocals: Fazekas Csilla, Geanina Meragiu.

Distribuția: Claudiu Bleonţ, Cătălina Grama (Jojo), Ion Chelaru, Georgiana Vişan, Silvia Coman, Marius Nanău, Nicoleta Rusu, Monica Florescu, Eugen Constantinescu, Constantin Lupescu, Dragoş Roşu, alături de trupa de balet condusă de maestrul coregraf Cornel Popovici.

Echipa tv: Regia: Constantin Dicu. Imaginea: Ovidiu Guzu. Montajul: Constantin Marciuc. Scenograf costume: Nicoleta Petrovici. Scenograf decor: Virgil Popa. Producători: Daniela Ciolan, Cătălin Rebengiuc. Producător delegat: Daniela Andriescu. Producător coordonator: Demeter Andras Istvan.

Foto: Claudiu Bleonţ, Cătălina Grama (Jojo), Secunda doi –  TVR

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.