Colectie online despre Revolutie disponibila in curand
https://www.ziarulmetropolis.ro/colectie-online-despre-revolutie-disponibila-in-curand/

Prima colecţie online despre Revoluţia Română va putea fi accesată din 16 decembrie, telespectatorii putând să redescopere „evenimentul care a schimbat istoria ţării”.   „Revoluţia Română a pornit din stradă, a ajuns la Televiziune şi de aici în lumea întreagă. După 23 de ani, portalul Televiziunii Române redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru […]

Un articol de |13 decembrie 2012

Prima colecţie online despre Revoluţia Română va putea fi accesată din 16 decembrie, telespectatorii putând să redescopere „evenimentul care a schimbat istoria ţării”.

 

„Revoluţia Română a pornit din stradă, a ajuns la Televiziune şi de aici în lumea întreagă. După 23 de ani, portalul Televiziunii Române redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru online-ul românesc”, se spune în comunicatul TVR.

Din 16 decembrie, publicul are posibilitatea de a accesa prima colecţie online despre Revoluţia Română, pentru a redescoperi evenimentul care a schimbat istoria ţării şi pentru a înţelege rolul pe care TVR l-a jucat în schimbarea naţiunii.

Astfel, în intervalul 16 – 22 decembrie, TVR+ va prezenta în fiecare zi câte un episod dintr-o selecţie amplă a materialelor din Arhiva TVR, cu cele mai relevante momente din desfăşurarea evenimentelor de acum 23 de ani.

 

Cele şapte episoade sunt menite să marcheze prin conţinutul lor cele mai frământate zile ale Revoluţiei, după cum urmează: 16 decembrie 2012 – „Revoluţia în ţară”; 17 decembrie 2012 – „Sfârşitul domniei lui Ceauşescu”; 18 decembrie 2012 – „TVR – Centru de putere”; 19 decembrie 2012 – „Biserica şi Revoluţia”; 20 decembrie 2012 – „Călăi şi victime”; 21 decembrie 2012 – „Voci româneşti despre libertate”; 22 decembrie 2012 – „Averea Ceauşeştilor”.

Potrivit comunicatului, Arhiva Televiziunii Române deţine una dintre cele mai bogate colecţii de documente audiovizuale despre Revoluţia Română din decembrie 1989. Realizarea celor şapte episoade ce vor fi difuzate  aparţine redactorilor Arhivei TVR: Mihai Ciobanu, Gabi Fiter, Irina Bordeianu, Denisa Badea şi Irina Negraru.

„Ei sunt cei care, prin munca lor de cercetare şi recatalogare a colecţiei „Revoluţia Română”, au descoperit imagini inedite ce au fost difuzate doar în decembrie 1989. Astfel, conceptul colecţiei online are în vedere reconstituirea evenimentelor Revoluţiei prin prisma a ceea ce s-a văzut la televizor în acele zile, cu momentele încărcate de emoţia şi dramatismul evenimentelor. Cu ajutorul editorului Marius Butnariuc, aceste imagini unice sunt prezentate într-un pachet grafic de excepţie, cu un montaj dinamic”, se mai spune în comunicat.

Portalul video al Televiziunii Române  a fost lansat pe 12 iunie 2012, fiind platforma care a oferit live unele dintre cele mai importante transmisiuni sportive din acest an: EURO 2012 şi Jocurile Olimpice de la Londra, meciurile din Liga Campionilor şi cele ale echipei naţionale de fotbal transmise de TVR. Vizitatorii portalului pot urmări emisiile tuturor canalelor TVR, pot viziona înregistrările emisiunilor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional.

Portalul oferă şi conţinut exclusiv online, precum concertul Jon Lord în România, dar şi secţiunea ce cuprinde contribuţia TVR la parteneriatul cu Google. Concret, TVR şi Google au lansat pe 8 noiembrie, în parteneriat, o colecţie online de materiale video şi texte sub titlul „Căderea Cortinei de Fier”, dedicată Revoluţiei din 1989, un proiect la care televiziunea publică a lucrat timp de şapte luni şi care este disponibil pe platforma Google Cultural Institute.

În perioada 12 iunie – 10 decembrie 2012,tvrplus a înregistrat 5.297.332 de accesări, dintre care 1.856.852 vizite şi 788.181 vizitatori unici, se mai spune în comunicatul TVR.

 

Sursa: Mediafax

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.