Comedia-revelație în teatrul internațional ajunge la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-revelatie-a-acestui-an-in-teatrul-international-vine-la-bucuresti/

Cea mai premiată comedie a momentului la Londra şi New York – „Cum să distrugi o piesă” – va avea premiera la Bucureşti pe 3 şi 4 noiembrie la Grand Cinema & More. „Cum să distrugi o piesă” este comedia-revelaţie a acestui an în teatrul internaţional.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2017

Spectacolul a câștigat numeroase premii, printre care și un trofeu „Laurence Olivier” pentru cea mai bună comedie. Cu o producție spectaculoasă, „Cum să distrugi o piesă” aduce spectatorilor români atmosfera autentică de pe Broadway, umorul de situație și autoironia în raport cu meseria de actor.

În România, spectacolul este produs de WonderTheatre.

Regia îi aparține lui George Dogaru, iar din distributie fac parte: Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu.

Scenografia este realizată de arhitectul Petre Talea, iar costumele sunt semnate de Eli Damanakis.

„Cum să distrugi o piesă” este o „piesă în piesă”. Spectatorul urm[reste eforturile pline de încurcături ale trupei de teatru de amatori a Politehnicii din Cornley de a pune în scenă drama polițistă „Crima la Conacul Haversham”.

Lucrurile nu merg tocmai bine și tinerii constată că a ajunge până la replica finală cu un spectacol nu e chiar cel mai simplu lucru. Cu toate acestea, actorii rezistă cu stoicism și umor avalanșei de dezastre și se străduiesc să ducă până la capăt piesa.

Premiera spectacolului va avea loc în 3 și 4 noiembrie la Sala Epika din Grand Cinema & More. Spectacolul durează două ore cu o pauză de 20 de minute.

Foto: Cum să distrugi o piesă – facebook

11
/02
/16

Concertul lui Charles Aznavour, programat inițial pentru 20 februarie, la Romexpo, a fost amânat, "din motive logistice'', urmând să aibă loc pe 28 aprilie. Charles Aznavour (91 de ani) se află într-un turneul restrâns — "One Night Only", ce se desfășoară în doar câteva dintre capitalele europene, printre acestea aflându-se și București.

11
/02
/16

Cea de-a 66–a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin debutează în această seară. Prestigiosul eveniment din capitala Germaniei va fi deschis de cel mai recent lungmetraj al fraților Coen “Hail, Caesar!”. De altfel este pentru a doua oară când un film al fraților Coen este proiectat în deschiderea Berlinalei, prima dată fiind în urmă cu cinci ani, în 2011, cu “True Grit”.

10
/02
/16

Pasionat de muzica clasică și de jazz, Gelu Nițu joacă într-un spectacol inspirat din viața unuia dintre compozitorii săi preferați, Paganini. Povestește despre cum a lucrat cu regizorul american Mick Davis, despre rolurile din teatru și despre relația cu publicul. 

10
/02
/16

Pentru prima oară în 45 de ani, publicul din toate colțurile lumii va avea ocazia de a vedea documentarul captivant și intim din 1971 regizat de Lawrence Schiller și L.M. Kit Carson, THE AMERICAN DREAMER, care îl urmărește pe Dennis Hopper pe culmile succesului, imediat după lansarea Easy Rider.

10
/02
/16

Orchestra Filarmonicii din Berlin, situată în top zece al celor mai bine cotate orchestre din lume și desemnată în anul 2008 drept “cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone) deschide ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, cu două concerte care vor avea loc pe 31 august și pe 1 septembrie 2019.

09
/02
/16

Mustang, regizat de Deniz Gamze Ergüven, a primit premiul pentru cel mai bun film al anului în cadrul celei de-a 21-a ediții a Premiilor Lumieres, premii care deschid calea spre premiile Cesar (26 februarie).

09
/02
/16

Nominalizat de șapte ori la Premiile Grammy, Omar Sosa este un artist exact așa cum e Cuba. O insulă între trei continente ale muzicii, care reușește să-și definească o identitate distinctă. Va concerta pe 30 iunie, la București, în cadrul Jazz Night Out.

09
/02
/16

Matt Damon, nominalizat la Oscar pentru rolul din "The Martian", revine în rolul agentului Jason Bourne, la aproape un deceniu de la ultima apariție a lui Damon în acest rol. Trailerul filmului a fost lansat imediat după încheierea primului sfert al Super Bowl, oferind fanilor primele imagini ale colaborării lui Matt Damon cu regizorul Paul Greengrass în al cincilea film al seriei.

09
/02
/16

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 10 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la lansarea romanului Firida Ruşinii de Ismail Kadare, recent apărut în colecţia "Raftul Denisei", coordonată de Denisa Comănescu. Firida Rușinii face parte din „ciclul otoman“, scris de Ismail Kadare în anii ’70, care îi oferă prilejul unei meditații asupra opresiunii și a terorii într-un stat totalitar.

08
/02
/16

Jules Verne s-a născut în 8 februarie, la Nantes, Franța. Pe vremea când nu exista internet, când nu erau milioane de canale tv și când telefoanele mobile erau doar născociri SF, mulți părinți le citeau seara copiilor și acesta era un obicei de familie. În această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, iubitorii teatrului pot viziona piesa "Castelul din Carpaţi", adaptare după Jules Verne.

08
/02
/16

POINT anunță premiera spectacolului Menajeria de sticlă, în regia Alexandrei Penciuc, o abordare complet nouă a cunoscutului text scris de Tennessee Williams. Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor?