Concert de Crăciun cu acces liber pentru toți copiii
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-craciun-cu-acces-liber-pentru-toti-copiii/

Sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 11.00, Radio România oferă celor mici şi mari un cadou muzical de Crăciun. Două dintre ansamblurile instituţiei – Orchestra de Cameră Radio şi Corul de Copii, dirijor Răzvan Rădos – vor susţine la Sala Radio un concert de colinde şi cântece internaţionale de Crăciun, evenimentul fiind cu acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Liliana Matei|18 decembrie 2019

În programul concertului veți regăsi colinde românești ca „După datini colindăm”, „Ia’n sculaţi”, „Moș Crăciun”, „Sus, boieri!” sau celebre cântece de Crăciun din repertoriul altor țări, precum „Jingle Bells” sau „Joy to the World”.

Concertul se va derula sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, care se bucură de o bogată carieră în țară, dar și pe plan internațional. În 2017, a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liège (Belgia), unde a dirijat o serie de 7 concerte.  Evenimentul se va desfășura cu participarea pianistei Magdalena Faur.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu