Concert de Gală: „I love PUCCINI”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-gala-i-love-puccini/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită în 13 mai, ora 19:00, la Concertul de Gală „I love PUCCINI”, care va avea loc în eleganta Sală Mare a Teatrului Naţional Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2019

Talentatul dirijor Tiberiu Soare și Symphactory Orchestra vor avea invitați doi soliști de operă excepționali – soprana Diana Țugui și tenorul Florin Guzgă.

Publicul de toate vârstele este invitat să se bucure de spectaculoase arii și duete create de Giacomo Puccini, ultimul mare compozitor de operă italian, care ne-a oferit capodopere muzicale de o mare frumusețe, sensibilitate și originalitate: Boema, Tosca, Madama Butterfly, Turandot.

Puccini poate fi considerat un fel de cheie de boltă a scriiturii de operă italiene, aşa cum Bach este cheia de boltă şi închizătorul a ceea ce a însemnat barocul muzical.”, afirmă dirijorul Tiberiu Soare în cartea sa dedicată operei. Pe 13 mai, vă invităm să gustați din frumusețea muzicii acestui compozitor remarcabil.

La finalul concertului, publicul va avea ocazia să se întâlnească în foaier cu dirijorul şi cu cei doi solişti, pentru a face fotografii şi a împărtăşi impresii despre concert. De asemenea, Tiberiu Soare va acorda autografe pe cărțile sale: „Pentru ce mergem la Operăși „Nouă poveşti muzicale”.

Concertul de Gală „I Love PUCCINI” este al patrulea eveniment din seria „I Love Classics”, serie lansată de Fundația Calea Victoriei și dedicată marilor compozitori de muzică clasică și de operă. Primele trei ediții i-au prezentat pe W. A. Mozart, G. Verdi și P. I. Ceaikovski.

Biletele la Concertul de Gală „I love PUCCINI” pot fi cumpărate numai prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sau online.

Categorii de bilete: Categoria I – 150 ron, Categoria II – 125 ron, Categoria III – 95 ron

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Casei de avocatură Bondoc și Asociații SCA și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, România Liberă, Forbes România, Forbes Life, Unica, Psychologies, Cinemagia, Agerpres, Zile și Nopți, Bookhub, Ziarul Metropolis.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.