Concerte, gale de operetă şi spectacole pentru copii pe scena Teatrului Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/concerte-gale-de-opereta-si-spectacole-pentru-copii-pe-scena-teatrului-national-din-sibiu/

Sibiu, 20 februarie 2013. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.   Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna […]

Un articol de Andrada Văsii|20 februarie 2013

Sibiu, 20 februarie 2013. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.

 

Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna noiembrie a anului trecut cu cele două reprezentaţii ale spectacolului „Paris, mon amour”, care s-a bucurat de o largă apreciere din partea publicului, ambele reprezentaţii fiind prezentate cu casa închisă. Programul de la Sibiu face parte din turneul naţional al Teatrului de Operetă, o iniţiativă de amploare realizată în premieră de o instituţie muzicală din România.

 

Programul de evenimente al microstagiunii va debuta vineri, 22 februarie, ora 11:00, cu opereta pentru copii „Cocoşelul neascultător”. „Cocoşelul neascultător” este una dintre cele mai celebre poveşti muzicale pentru copii, scrisă de Ion Lucian şi jucată cu succes de aproape 50 de ani, în nenumărate ţări din Europa şi din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta dintre bine şi rău şi despre forţa faptelor bune, ilustrată de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul. Programul zilei de vineri va continua începând cu ora 19:00 printr-o „Invitaţie la Vals”- un concert al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă. Concertul este o invitaţie de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi polcilor, în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms. Concertul include şi o selecţie de polci cunoscute la nivel internaţional, ca „Tritsch Tratsch Polka”, „Pizzicato Polca” sau polca „Ohne Sorgen”.

 

Programul de evenimente continuă sâmbătă, 23 februarie, ora 19:00, cu un spectacol colaj, ce are la bază cele mai cunoscute chansonete franţuzeşti. „Paris, mon amour” invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde, sub lumina felinarelor, aceştia vor asista la o serie de poveşti despre dragoste, despre artă, despre seducţie şi frumos. Spectatorii vor putea asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) sau Joe Dassin („Salut”).

 

Trupa Teatrului Naţional de Operetă va mai urca pe scenă și duminică, 24 februarie, ora 11:00, pentru a prezenta musicalul pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită”. Scrisă iniţial ca text literar şi publicată pentru prima dată în volumul „Histoires ou contes du temps passe” („Istorii şi poveşti din vremuri trecute”) de Charles Perrault, povestea a trecut prin numeroase adaptări, de la film şi desene animate (în celebra versiune Walt Disney) sau balet clasic (în versiunea cea mai cunoscută compusă de P.I.Ceaicovski) la musical, adaptarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” este realizată de prozatoarea Silvia Kerim şi compozitorul Marius Ţeicu. „Frumoasa din pădurea adormită“ este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operetă şi se joacă cu succes de aproape 10 ani.

 

Programul de spectacole din cadrul acestei microstagiuni va fi încheiat duminică seara, de la ora 19:00, printr-o gală ce include o selecţie de arii şi duete din cele mai cunoscute operete din repertoriul românesc şi internaţional, scrise de compozitori celebri ca Franz Lehar, Emmerich Kalman, Paul Abraham, Frederich Loewe, Francis Lopez sau Gherase Dendrino. În program sunt incluse fragmente din operetele „Lăsaţi-mă să cânt”, „Văduva veselă”, „Silvia” „My Fair Lady”, „Ţara surăsului”, „Contesa Maritza” sau „Bal la Savoy”, interpretate de prim-soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

 

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.