Concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian, „Insula”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-dramaturgie-pentru-piesa-neterminata-a-lui-mihail-sebastian-insula/

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, din cadrul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, anunţă un concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian, „Insula”. (Textul poate fi descărcat în format pdf de pe www.tnb.ro. )

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2018

Cei interesaţi trebuie să propună o continuare a celor două acte scrise de autor.

Premiul pentru textul (finalul piesei) câştigător este în valoare de 2.000 de euro. De asemenea, el va deveni parte dintr-un spectacol montat în stagiunea 2018 – 2019, pe una dintre scenele Teatrului Naţional din Bucureşti.

Înregistrarea textelor se face în sistem de „motto”, figurând pe prima pagină a fiecărui text, acelaşi motto fiind înscris şi pe un plic separat, închis, în interiorul căruia sunt datele personale ale autorului. Se acceptă  piesele în format electronic (salvate pe un CD). CD-ul ce conţine piesa înscrisă în concurs va fi însoţit de un plic închis în care vor figura datele de identificare ale autorului.

Textele pot fi trimise la adresa: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, B-dul Nicolae Bălcescu, Nr.2, cod poştal 010051, sector 1, Bucureşti, până la data de 30 septembrie 2018, cu menţiunea „concurs de dramaturgie”.

Foto: Concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian „Insula” – facebook

13
/05
/15

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes începe astăzi, cele mai mari staruri din lume fiind aşteptate pe Croazetă, până pe 24 mai. Ediţia din acest an are şi o regulă strictă: pozele selfie sunt interzise pe covorul roşu.

13
/05
/15

Pe 23 mai 2015, la Bookfest, Editura Herg Benet va lansa volumul “Pălăria albastră şi alte povestiri”, semnat de Andrei Crăciun, poet, prozator şi, mai ales, colaborator al nostru, al ziarului Metropolis, unde semnează de un an şi jumătate cronici de teatru şi de cărţi şi de filme şi interviuri cu personalităţi din cultura noastră românească, aşa cum e ea.

13
/05
/15

Un spectacol de dans contemporan care a epuizat toate ipostazele umanității în fața unei divinități capricioase. Akram Khan Company a prezentat, în premieră pentru publicul din România, Kaash, vineri și sâmbătă seară, pe scena Teatrului Național București, în cadrul celei de a XVI-a ediții a Întâlnirilor JTI.

12
/05
/15

„Fazanul” a avut premiera pe 8 mai la Teatrul Nottara. Comedia bulevardieră, în regia tânărului Alexandru Mâzgăreanu, aduce pe scenă savoarea îndrăzneaţă a umorului burlesc. Timp de două ore, ispitele amoroase şi încurcăturile de situaţie se înlănţuie în ritmul alert al unui dans de samba.

12
/05
/15

Noul roman al lui Umberto Eco, Numărul zero, va fi lansat duminică, 24 mai, ora 15.00, la standul Editurii Polirom, din cadrul Salonului Internațional al Cărții Bookfest 2015. „Eco reconstruieşte, urmărind întîmplările prin care trec protagoniştii romanului, evenimentele cele mai putrede şi intrigile cele mai tulburătoare din istoria Italiei postbelice.” (Panorama)

12
/05
/15

 În luna mai, Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #4 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră.

12
/05
/15

Caravana Docuart poposește vineri, 15 mai, la Timișoara. în cadrul StudentFest. Puteți vedea documentare românești în mansarda Facultății de Arte și Design, din strada Oituz nr 4, vineri de la ora 23 și sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeași oră. Intrarea e liberă.

12
/05
/15

Regizorul Alexa Visarion montează pentru prima dată un spectacol pe scena Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu: „Noaptea bufonilor“ va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă, 16 mai, ora 19:00. În rolurile principale, doi actori de excepție și o întâlnire artistică inedită: Ilie Gheorghe și Marian Râlea.

11
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de teatru și un scenariu scrise de (actorul și dramaturgul) Mimi Brănescu, „Acasă la tata”, debutul în regie al lui Andrei Cohn, se afișează ca o farsă sub care se ascunde o dramă la foc mic despre sentimentul ratării și regretul pierderii tinereții.