Concurs pentru liceeni: Do you speak Cinema?
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-pentru-liceeni-do-you-speak-cinema/

Eşti liceean? Atunci eşti invitat să vezi filmele Cinema-Edu şi să câştigi premii. Participă la concursul „Do you speak cinema?”, arată că eşti original şi creativ şi ai şansa să îţi alegi chiar tu ce vrei să câştigi.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Cinema-Edu este cel mai extins proiect gratuit de educaţie cinematografică şi socială din ţară. Până la sfârşitul lunii mai, liceenii au ocazia să vizioneze săptămânal filmele Cinema-Edu.

Pentru a intra în concursul „ Do you speak Cinema?” trebuie doar să arăţi că îţi plac filmele din cadrul ediţiei a IV-a din 2014 la care ai participat împreună cu colegii ( Io e te/Eu şi tu, El bola/Bila, Arrugas/Riduri, Incendies/Incendii, Starbuck, O lacrimă de fată, Matei, copil miner, Les quatre cents coups/Cele 400 de lovituri, Les Parapluies de Cherbourg/Umbrelele din Cherbourg, La Fille du 14 juillet/Fata pe care am cunoscut-o pe 14 iulie, Le Jour des corneilles/Ziua ciorilor ). Pentru a vedea programul filmelor intră aici.

Cinema-Edu afis

Do you speak Cinema?

Conceptul concursului este unul simplu. Trebuie să arăţi că stăpâneşti limbajul cinematografic. Fie că îţi place să scrii, fie că eşti talentat la desen sau eşti pasionat de fotografie, acesta este concursul potrivit pentru tine.

Ce trebuie să faci?

Trimite un text (maxim 500 de cuvinte) sau o fotografie/desen ( însoţite de o scurtă descriere) despre unul din filmele din lista de mai sus, care te-a inspirat cel mai mult. Trimite materialul pe adresa [email protected]. Acesta o să apară pe pagina de facebook Cinema-Edu în albumul Concurs „ Do you speak Cinema?”. Cel care are cel mai popular material şi strânge cele mai multe like-uri va putea să îşi aleagă premiul dorit. Restul premiilor vor fi acordate prin tragere la sorţi.

Perioada de desfăşurare: 24 martie- 20 mai

Ce premii poţi câştiga:

– pachete cu produse AVON pentru El şi EA în valoare de 200 ron.

– un abonament la Decât o Revistă

– 3 abonamente de cinci intrări gratuite la film la Cinema Elvira Popescu

– două certificate care scutesc taxa de înscriere la orice tip de examen de limba engleză Cambridge, organizat de centrul European Examinations Centre (EEC). European Examinations Centre este o instituţie autorizată de prestigioasa  Cambridge English, să furnizeze în România examenele de certificare a cunoştintelor lingvistice pentru limba engleză.

– 10 simulări de competenţe digitale ECDL(European Computer Driving Licence)

– 5 serii de înscriere generale unice ECDL valabile pentru orice tip de certificare ECDL, prin care vă înscrieţi gratuit în programul de certificare ECDL, la orice examen şi oricând. European Computer Driving Licence este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale, recunoscut în 150 de ţări. Mai multe detalii, aici.

Cinema-Edu se defăşoară în Bucureşti, Toplița, Corabia, Timișoara, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia, Ardud, Râşnov şi Slatina. Aşadar dacă locuieşti într-una din aceste localităţi, aşteptăm să te înscrii. Echipa Cinema-Edu îţi urează vizionare plăcută şi mult succes! Găseşte-ţi inspiraţia şi răspunde la întrebarea „ Do you speak Cinema?” prin cuvinte sau imagini!

Înainte de înscriere vă rugăm să consultaţi regulamentul afişat pe site-ul www.cinema-edu.ro .

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.