Conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, luni, 12 iunie, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-arhitectul-formator-de-opinie-in-societate-luni-12-iunie-la-arcub/

Conferinţele Eruditio vă invită luni, 12 iunie, la conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, organizată în parteneriat cu Uniunea Arhitecţilor din România, Ordinul Arhitecţilor din România şi ARCUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 1500, la ARCUB – Hanul Gabroveni, str. Lipscani, nr. 84 – 90.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2017

Va fi un dialog insolit despre arhitectura viitorului şi viitorul arhitecturii, între specialişti şi comunitate, la care sunt invitaţi să participe arhitecţi, urbanişti, peisagişti, geografi, sociologi, psihologi, antropologi, specialişti de mediu, reprezentanţi mass-media şi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi şi cetăţeni preocupaţi de creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ori de conservarea patrimoniului arhitectural.

Printre invitaţi se numără Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti, arh. Tomniţa Florescu, Viceprimarul Municipiului Bucureşti, arh. Ileana Tureanu, Preşedinte Uniunii Arhitecţilor din România, arh. Şerban Ţigănaş, Preşedinte Ordinului Arhitecţilor din România, arh. Dorin Ştefan, arh. Romeo Belea, Vlad Oprea, Primarul Oraşului Sinaia, Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Varujan Pambuccian, Teodor Frolu, General Manager DC Communication, arh. Georgeta Gabrea, prof. dr. ing. Florin Munteanu, arh. Dan Manea. Vor fi aduse în discuţie subiecte precum impactul pe care îl are arhitectura în dezvoltarea durabilă a unui oraş şi în calitatea vieţii locuitorilor săi, legătura dintre viziunea existentă în arhitectură şi felul în care este de aşteptat să se schimbe nevoile comunităţii căreia i se adresează, cele mai bune şi cele mai puţin fericite practici în comunicarea sectorială etc. Totodată, vor fi prezentate câteva studii de caz prin prisma efectelor înregistrate de proiectele unor arhitecţi sau ale unor organizaţii – „Sinaia, Oraşul Elitelor”, arh. Dan Manea, o carte ambasador, ARCEN, Nod Makerspace etc.

Prima ediţie a conferinţei „Arhitectul, formator de opinie în societate” este totodată prilejul cu care se va lansa platforma online conferinteleeruditio.ro, dedicată celor mai bune practici în arhitectură şi design, platformă în care vă invităm să înscrieţi proiecte de arhitectură care, începând cu cea de-a doua ediţie, vor fi jurizate şi premiate pe criterii şi de către un juriu care vor fi anunţate în cadrul evenimentului.

Cei interesaţi sunt invitaţi să îşi achiziţioneze biletul de intrare pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro sau direct la eveniment. Costul unui bilet este de 45 de lei şi de 15 lei pentru studenţi şi pensionari. Pentru reprezentanţii mass-media participarea este gratuită.

Mai multe informaţii despre agenda evenimentului, temele de discuţie şi invitaţii speciali găsiţi pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.