Constantin Cotimanis, 60. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-cotimanis-60-la-multi-ani/

Constantin Cotimanis a absolvit, în anul 1986, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa profesorului Mihai Mălaimare.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2015

Născut pe 18 februarie 1955 în Bucuresti, actorul Teatrului Nottara a făcut Arhitectură în prima promoţie a Liceului de Arhitectură, unde a învăţat să proiecteze blocuri, restaurante sau teatre. Constantin Cotimanis a urmat, de asemenea, cursuri de scenografie, fiind pasionat si de desen.

Înalt, robust, cu o voce inconfundabilă, clară şi… telegenică, exploatată din plin de un cunoscut post comercial de televiziune privată, Constantin Cotimanis îşi are publicul său de teatru, fidel şi entuziast.

Un public care îl admiră pentru jocul său, pentru rolurile elaborate cu profesionalism, gândite până la cel mai mic detaliu şi aduse în faţa publicului cu mult talent. Este un actor care, în ciuda fizicului său de luptător de K1, inspiră generozitate, o căldură umană pe care reuşeşte să o transmită şi personajelor sale.

În cinematografie a debutat în 1971, cu filmul Iacob. A jucat în numeroase producţii româneşti şi străine.

Omul prost e trist, dintr-o lene a gândirii. Omul deştept are multe motive de bucurie, ni se dăruiesc atât de multe lucruri… – Constantin Cotimanis

Foto: Constantin Cotimanis – Teatrul Nottara

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan