Cornel Ilie are atitudine de superstar în „Crăiasa Zăpezii 2”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cornel-ilie-are-atitudine-de-superstar-in-craiasa-zapezii-2/

Cu o carieră muzicală de aproape 20 de ani, solistul trupei Vunk Cornel Ilie ajunge în premieră pe marile ecrane din ţară, din 1 ianuarie, ca voce a personajului Arrog, un trol trufaş cu statut de erou în animaţia „Crăiasa Zăpezii 2”.

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2015

După ce a devenit tată în urmă cu puţin timp, Cornel a considerat că proiectul animat a venit în cel mai potrivit moment. „Acum 2 ani am mai primit o propunere să pun voce pe un personaj de animaţie, unde ar fi trebuit să şi cânt. Nu s-a întâmplat, nu s-a potrivit! Dar acum, propunerea mi s-a părut un semn foarte bun, pentru că a venit la 2-3 zile după ce am devenit tătic. M-am gândit că poate fi o amintire frumoasă, pe care să o las fetiţei mele.”, relatează artistul.

Cât despre implicarea lui în procesul de dublaj, Cornel recunoaşte amuzat: „Cumva sunt şi eu, cum e personjul meu, un fel de intrus în toată povestea. Mă simt că un trol care a venit într-o altă lume şi încerc să mă fac plăcut şi să fiu bine primit. Bineînţeles, fără să fur nimic din vraja celorlalţi. Ştiu că personajul meu se numeşte Arrog. Este foarte urât, dar e urât în sensul acela în care, într-o animaţie, e simpatic prin asta. Cumva îmi pare bine că nu e un personaj tocmai pozitiv, pentru că cele pozitive sunt plictisitoare. Până la urmă toată lumea îi place pe aia mai răi.”

Arrog vine dintr-o linie de troli extrem de respectaţi. El poate vorbi la nesfârşit despre faptele eroice ale bunicului său. Cu toate acestea, el nu a făcut nicio asemenea faptă şi sper să poată demonstra cândva că le merită pe prinţesă şi coroana. A crescut într-o familie bogată, ceea ce a făcut din el un trol arogant şi un pic narcisist. Dar, când nu mai este în centrul atenţiei, Arrog nu mai pozează şi devine strict, dar şi foarte nobil. Având în vedere schimbările cu care se confruntă, Arrog îşi dă seama că familia nobilă, obârşia nu contează şi că el nu e cu nimic diferit de un trol oarecare.

După ce au reuşit să oprească planurile malefice ale Crăiesei Zăpezii, trolii au început să se bucure de libertate fără limite. De când a fost aliatul principal în marea victorie, trolul Orm a devenit eroul tuturor. Totuşi, statutul de ajutor nu îl mulţumeşte, de aceea entuziastul personaj începe să împrăştie poveşti de-a dreptul ridicole, conform cărora el este adevăratul erou. De unul singur a învins-o pe Crăiasa şi acum urmează să ia în căsătorie o frumoasă prinţesă şi să moştenească o avere uriaşă!

Cornel Ilie, Ellie White, Oana Roman, dar şi alte voci talentate dublează în limba română continuarea celei mai captivante aventuri 3D a iernii „Crăiasa Zăpezii 2”, din 1 ianuarie pe marile ecrane din ţară. Animaţia este distribuită de Freeman Entertainment.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.