Cosmin Bumbuț, ”Fotograful Anului”, la Sony World Photography Awards 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cosmin-bumbut-fotograful-anului-la-sony-world-photography-awards-2015/

Românul Cosmin Bumbuţ a câştigat premiul ”Fotograful Anului” – secţiunea ”Arhitectură” în cadrul Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiţie de fotografie din lume.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2015

Cosmin Bumbuț, ”Fotograful Anului”, la Sony World Photography Awards 2015 / John Moore a primit premiul L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, în cadrul aceluiași concurs Fotografiile câștigătoare vor fi expuse la Somerset House, Londra în intervalul 24 aprilie – 10 mai

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a participa la categoria ”Professional”, secțiunea Arhitectură, cu seria sa numită “Camera intimă”.

 Cosmin Bumbut / Camera Intima

Cosmin Bumbut / Camera Intima

Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România.

Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul Camera intimă au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate – Cosmin Bumbuț.

În cadrul aceluiași concurs, fotograful american John Moore a câștigat marele premiu L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, pentru lucrarea “Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”.

Moore este corespondent special pentru Getty Images și a lucrat în peste 70 de țări, primind în tecut ”Medalia de Aur Robert Capa”, dar și titlul de ”Fotograful Anului” din partea Pictures of the Year International și a National Press Photographers Association.

Foto: Cosmin Bumbuț, John Moore – Sony World Photography Awards 2015

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.