Costel Constantin- interviu despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/costel-constantin-interviu-despre-steaua-pe-care-o-va-primi-pe-aleea-celebrita%e1%b9%adilor/

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele […]

Un articol de |19 octombrie 2012

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele pe Aleea Celebritãṭilor. Mai jos veṭi putea citi un interviu cu un mare actor care vorbeşte deschis despre tumultul vieṭii de artist.

Andrada Vãsii: Cum v-aṭi simṭit în momentul în care aṭi aflat despre aceastã decizie ( n.a.: de a primi o stea ). Ce înseamnã pentru dumneavoastrã acest lucru?

Costel Constantin: Vreau sã vã spun ceva; m-am gândit întotdeauna cã mai sunt foarte mulṭi actori, mai în vârstã, mari actori, cum ar fi Carmen Stãnescu, şi alṭii care n-au primit şi mã gândeam cã ar putea sã fie şi rândul meu la un moment dat, dar dupã ce aceştia vor primi distincṭia. Este o distincṭie frumoasã. Ţine de respectul pe care îl au bucureştenii şi spectatorii faṭã de noi, de aceastã meserie a noastrã; meserie pe care noi ne-o facem cu toatã dragostea, deoarece altfel nu s-ar putea.

A.V.:  Cea de-a doua întrebare ṭine un pic de organizare. Ştiu cã lucraṭi foarte mult zilele acestea. Cum reuşiṭi sã faceṭi faṭã unui asemenea ritm alert ?

C.C. : Cum fac faṭã? Am învãṭat în toṭi anii de meserie – pentru cã eu am fãcut teatru, film, radio şi am prezentat şi o emisiune în direct- ( n.a.: este vorba despre emisiunea Viaṭa Satului de la TVR ); directul te învaṭã. Emisiunea m-a interesat din punctul de vedere al directului- care este cu totul şi cu totul altceva. În plus, am fãcut în ultima poerioadã pe parcursul a 15 luni, 300 de episoade în douã seriale de televiziune. Si vreau sã vã spun cã este o experienṭã absolut unicã. Ştiṭi cã în serialele de televiziune important este sã se respecte programul tehnic, sã se filmeze numãrul de secvenṭe pe zi. Atunci eram în prizã directã, totul trebuia fãcut rapid şi trebuia o vitezã mare de mobilizare de a reuşi sã faci exact tot ce ṭi-ai propus.Acest lucru m-a ajutat foarte mult.

A.V. : Ce este mai aproape de sufletul dvs ? Teatrul sau televiziunea ?

C.C. : Cel mai aproape de sufletul meu este teatrul şi va rãmâne întotdeauna aşa.

A.V. : Ce sfat aveṭi pentru generaṭia tânãrã de actori care pãşeşte acum pe scenã ?

C.C. : Sã încerce. Dacã iubesc atât de mult aceastã meserie – sã o facã ; chiar dacã sunt puṭini bani. Dacã o iubesc cu adevãrat trebuie sã se sacrifice. Altfel nu se poate.

A.V.: Ultima întrebare: unde vã vedeṭi peste cinci- zece ani?

C.C:  Mã vãd în noua salã a Teatrului Naṭional care sper ca în cinci zece ani sã fie gata. [n.a. : dl. Costel Constantin râde]

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

06
/09
/17

Între 7 și 10 septembrie, trăim într-un oraș al dansului, datorită Bucharest International Dance Film Festival, care ne propune cele mai atrăgătoare filme de dans ale momentului. Despre provocările unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului ajuns la a treia ediție.

07
/08
/17

Renumitul director de imagine italian Blasco Giurato semnează imaginea filmului românesc ”Octav”, al regizorului Serge Ioan Celebidachi, ce va rula în cinematografe începând cu 6 octombrie 2017. Marcel Iureș are rolul principal în filmul în care mai joacă actori precum Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar. Blasco Giurato a semnat imaginea a peste 100 de filme, printre care și „Cinema Paradiso”, pelicula premiată cu Oscar.

01
/08
/17

Românul celebru în străinătate care a descoperit Legea Constructală, Membru de Onoare al Academiei Române din 2011, Doctor Honoris Causa a 18 universități din lume este printre primii 100 cei mai citați din inginerie. Profesorul universitar la Duke University, universitatea particulară de elită în SUA, ține prelegeri pe tot globul și a publicat 30 de cărți.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.