Costel Constantin- interviu despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/costel-constantin-interviu-despre-steaua-pe-care-o-va-primi-pe-aleea-celebrita%e1%b9%adilor/

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele […]

Un articol de |19 octombrie 2012

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele pe Aleea Celebritãṭilor. Mai jos veṭi putea citi un interviu cu un mare actor care vorbeşte deschis despre tumultul vieṭii de artist.

Andrada Vãsii: Cum v-aṭi simṭit în momentul în care aṭi aflat despre aceastã decizie ( n.a.: de a primi o stea ). Ce înseamnã pentru dumneavoastrã acest lucru?

Costel Constantin: Vreau sã vã spun ceva; m-am gândit întotdeauna cã mai sunt foarte mulṭi actori, mai în vârstã, mari actori, cum ar fi Carmen Stãnescu, şi alṭii care n-au primit şi mã gândeam cã ar putea sã fie şi rândul meu la un moment dat, dar dupã ce aceştia vor primi distincṭia. Este o distincṭie frumoasã. Ţine de respectul pe care îl au bucureştenii şi spectatorii faṭã de noi, de aceastã meserie a noastrã; meserie pe care noi ne-o facem cu toatã dragostea, deoarece altfel nu s-ar putea.

A.V.:  Cea de-a doua întrebare ṭine un pic de organizare. Ştiu cã lucraṭi foarte mult zilele acestea. Cum reuşiṭi sã faceṭi faṭã unui asemenea ritm alert ?

C.C. : Cum fac faṭã? Am învãṭat în toṭi anii de meserie – pentru cã eu am fãcut teatru, film, radio şi am prezentat şi o emisiune în direct- ( n.a.: este vorba despre emisiunea Viaṭa Satului de la TVR ); directul te învaṭã. Emisiunea m-a interesat din punctul de vedere al directului- care este cu totul şi cu totul altceva. În plus, am fãcut în ultima poerioadã pe parcursul a 15 luni, 300 de episoade în douã seriale de televiziune. Si vreau sã vã spun cã este o experienṭã absolut unicã. Ştiṭi cã în serialele de televiziune important este sã se respecte programul tehnic, sã se filmeze numãrul de secvenṭe pe zi. Atunci eram în prizã directã, totul trebuia fãcut rapid şi trebuia o vitezã mare de mobilizare de a reuşi sã faci exact tot ce ṭi-ai propus.Acest lucru m-a ajutat foarte mult.

A.V. : Ce este mai aproape de sufletul dvs ? Teatrul sau televiziunea ?

C.C. : Cel mai aproape de sufletul meu este teatrul şi va rãmâne întotdeauna aşa.

A.V. : Ce sfat aveṭi pentru generaṭia tânãrã de actori care pãşeşte acum pe scenã ?

C.C. : Sã încerce. Dacã iubesc atât de mult aceastã meserie – sã o facã ; chiar dacã sunt puṭini bani. Dacã o iubesc cu adevãrat trebuie sã se sacrifice. Altfel nu se poate.

A.V.: Ultima întrebare: unde vã vedeṭi peste cinci- zece ani?

C.C:  Mã vãd în noua salã a Teatrului Naṭional care sper ca în cinci zece ani sã fie gata. [n.a. : dl. Costel Constantin râde]

20
/04
/16

Prezent zilele acestea la cea de-a X-a ediție a Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, în anul în care sărbătorim 400 de ani de la trecerea în eternitate a lui William Shakespeare, Michael Dobson – director al Institutului Shakespeare, Universitatea din Birmingham, al doilea cel mai mare shakespeare-olog recunoscut din lume, a oferit Ziarului Metropolis un interviu, în exclusivitate, prin intermediului celebrului fotograf Simion Buia.

31
/03
/16

Gheorghe Ifrim crede că un actor bun poate juca și divertisment, la televiziune, și roluri consistente în teatru. La Metropolis, îl puteți vedea în spectacolul „O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre deschise spre Nord”, în regia lui Mihai Constantin.

29
/03
/16

„Cahiers du Cinema” caută inovaţia, sinceritatea, un cinema liber, care nu manipulează. Suntem împotriva unui cinema prea serios, după rețetă, care răspunde aşteptărilor festivalurilor – afirmă, într-un interviu în exclusivitate pentru Ziarul Metropolis, Joachim Lepastier, critic de la celebra revistă franceză. Regizorul român favorit – Corneliu Porumboiu. 

25
/03
/16

A condus Teatrul de Artă Deva, a fost lector la Universitatea  „Lucian Blaga” din Sibiu şi prim regizor la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu. În prezent este managerul Teatrului “Tony Bulandra” din Târgovişte şi conferenţiar universitar la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca. Mc. Ranin este cunoscut pe toate continentele, de unde aduce artişti din aproape toate culturile şi religiile, în consacratul Festival „Babel”, ce are loc în fiecare an între 1 și 12 iunie.

23
/03
/16

Teofia Juravle citeşte cu ochi proaspăt realitatea urbană sau rurală, identitatea naţională, apoi le transpune în tablourile sale. A expus ceva timp în ţară, apoi în străinătate şi a avut succes. Săptămâna trecută, pe o stradă în spatele Teatrului Metropolis, într-un spaţiu original numit “Gallery”, a avut loc vernisajul expoziţiei sale de pictură pe sticlă, “Identitate”, care va putea fi vizionată până în 28 martie.

17
/03
/16

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu este unul dintre cei mai activi miniştri din Cabinetul Dacian Cioloş. Fost ambasador în Luxemburg, nepot al marelui om de litere Tudor Vianu, profesor universitar consacrat, doctor la Paris  cu o lucrare asupra căreia nu planează suspiciuni de plagiat. Ce caută acest om în Guvernul României?

14
/03
/16

A absolvit facultatea de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, București, clasa Ion Cojar - Adrian Titieni şi un masterat de actorie la clasa profesorilor Gelu Colceag - Tania Filip, în 2011.  Sabina Brânduşe a participat la numerose proiecte de televiziune și scurtmetraje. Debutul cinematografic și l-a făcut cu pelicula "California Dreamin' ", premiat la Cannes în 2007.

03
/03
/16

Sorin are poze. Și cărți poștale, și acțiuni, și obligațiuni, și certificate de vaccinare, și monede, și insigne. Sorin este colecționar, încă de la 14 ani, și poate umple o oră și jumătate de interviu vorbind despre pasiunile sale. Asta dacă se grăbește…

25
/02
/16

De 20 de ani, Marcelo Cobzariu este actorul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti unde poate fi văzut în spectacolele: „Butoiul cu pulbere” „Furtuna” „Revizorul” „Scrisoarea” „Vizita bătrânei doamne”. La Teatrul Metropolis joacă în comediile: “O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Edvard Radzinski, în regia lui Mihai Constantin şi “Dator vândut”, în regia lui Dan Tudor.