Crăciun, în București: filme, spectacole, concerte, patinoar
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-in-bucuresti-filme-spectacole-concerte-patinoar/

Cei care rămân în Bucureşti în perioada Crăciunului au de unde alege dacă vor să îşi petreacă timpul liber la cinematograf, la concerte, în târguri special organizate sau la patinoar.

Un articol de Liliana Matei|26 decembrie 2014

CINEMA

De miercuri până duminică rulează filme în cinematografele Grand Cinema din Băneasa, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema City Cotroceni, Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cine Grand Titan, Glendale Studio. Printre producţiile pe care le puteţi vedea se numără filmul românesc „Alt Love Building”, „Annie”, Happy New Year (Misiunea: Un An Nou Fericit!), The Hobbit: The Battle of Five Armies (Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri), Dumb and Dumber To (Mai tăntălău, mai gogoman), St. Vincent, Nightcrawler (Prădător de noapte), Horrible Bosses 2 (Şefi de coşmar 2), The Penguins of Madagascar (Pinguinii din Madagascar).

TEATRU

Teatrul Naţional Bucureşti găzduieşte reprezentaţii doar sâmbătă şi duminică, pe 27, respectiv 28 decembrie, când puteţi merge la următoarele piese: Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, Allegro, ma non troppo, Cinci femei de tranziţie şi Fata din curcubeu.

Şi Teatrul Ţăndărică Bucureşti va avea reprezentaţii pe 27 şi pe 28 decembrie: „Prinţesa şi Broscoiul”, respectiv „Lampa lui Alladin”.

La Godot Cafe Teatru puteţi merge vineri, 26 decembrie, pentru spectacolul „Freak Show”, de la ora 22:00.

CONCERTE

Duminică, 28 decembrie, Ana Moura va susţine un concert fado de Crăciun la Sala Palatului, la ora 20:00, anunță Mediafax.

TÂRGURI

Târgul de Crăciun al Bucureştiului (Bucharest Christmas Market), până pe 29 decembrie, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArt – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Târg cu produse tradiţionale, dulciuri de casă, produse handmade, decoraţiuni şi aranjamente – Liberty Center Mall, până pe 28 decembrie la ora 18:00.

Târgul Cărtureştilor, până pe 31 decembrie, la ora 22:00, la librăria Cărtureşti Verona – cărţi, ceaiuri, dulciuri, jocuri şi jucării.

Santa Claus Kingdom, în Atlas Business Center, până pe 7 ianuarie 2015. Le aduce bucureştenilor prima pârtie de schi acoperită, patinoar acoperit, carusel, zonă de karting, trambuline şi jocuri gonflabile. Este deschis zilnic până la ora 21:00.

Expoziţia foto-documentară „Decembrie ’89. 25 de ani de libertate”, între 17 decembrie şi 1 martie, la terasa MNIR, dinspre Calea Victoriei. Marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Expoziţia „Minunata lume a basmelor şi poveştilor”, între 22 decembrie şi 31 ianuarie la MNIR. Include o ediţie specială a „Luceafărului”, de Mihai Eminescu, şi un volum de „Basme”, de Hans Christian Andersen, din biblioteca regală de la Castelul Bran.

PATINOARE

Afi Palace Cotroceni – Pe 24 şi 25 decembrie programul este de la 10.00 la 21.00, respectiv de la 14.00 la 1.00. Vineri, programul este de la 10:00 la 1:00, sâmbătă de la 12:00 la 1:00, iar duminică de la 12:00 la miezul nopţii.

Pentru patinoarul din Parcul Cişmigiu programul special de sărbători este următorul: joi, 25 ianuarie, de la 16:00 la 24:00

La patinoarul din Herăstrău programul este de la 10:00 la 21:00 în fiecare zi.

Patinoarul din Drumul Taberei are următorul program în perioada Crăciunului: joi, 25 decembrie, de la 12:00 la miezul nopţii.

FOTO: www.cotroceni-on-ice.ro

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]