Creative Arts organizează atelier de papioane
https://www.ziarulmetropolis.ro/creative-arts-organizeaza-atelier-de-papioane/

Duminică, 14 aprilie, de la ora 13, Creative Arts îi invită pe pasionaţii de lucru manual la Caffé D`Arthé (Str. Popa Nan, nr. 7), pentru un atelier de papioane.

Un articol de Judy Florescu|10 aprilie 2013

Duminică, 14 aprilie, de la ora 13, Creative Arts îi invită pe pasionații de lucru manual la Caffé D`Arthé (Str. Popa Nan, nr. 7), pentru un atelier de papioane.

Folosind resturi de material textil şi dantelă, participanții vor putea realiza papioane simpatice, numai bune de accesorizat cămăşi serioase, tricouri lejere şi topuri pretenţioase.

Papillon reprezintă cel de-al zecelea atelier din platforma de creativitate numită Proiect13 care cuprinde 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţă, organizate în perioada toamnă 2012-primăvară 2013. Atelierul este ținut de Anca Spiridon.

 Cred că accesoriile fac mai mult parte din noi decât ţinutele care pot fi preluate dintr-o vitrină sau de pe catwalk fără să le filtram prin propria personalitate. Un accesoriu, în schimb, trebuie să fie o prelungire a propriului eu astfel încât să nu arate ridicol. Cred că ne exprimăm şi ne purtam sufletul pe dinafară cu ajutorul acestor manifestări mai marunte sau statement care sunt accesoriile. (Anca Spiridon, trainer de accesorii şi accesorizare Creative Arts)

 În cadrul acestui atelier, participanții vor avea la dispoziție resturi de material, din care vor realiza două papioane, unul textil şi jucău, celălalt delicat, din dantelă. La final, fiecare își va lua acasă papioanele realizate.

Workshop-ul se va desfăşura în atmosferă boemă, specifică ceainăriei Caffé D`Arthé. Toţi participanţii se vor delecta cu ceaiuri, cocktail-uri nonalcoolice, sortimente variate de ciocolată caldă numai bună pentru sezonul rece, cu dulciuri și dulceţuri homemade delicioase.

Cursul durează două ore și costă 40 de lei. Înscrierea se poate face, între orele 10 şi 20, prin e-mail ([email protected]) sau la telefon 0721.321.890. Data limită este 14 aprilie, ora 10.

Foto: Cătălina Flămânzeanu

06
/05
/22

Primul muzeu participativ dedicat pandemiei continuă cu un nou proiect expozițional. După „Identități Fragile” (2021), Muzeul Pandemiei va ilustra drama violenței domestice (re)simțite individual de către femeile din România. „De ce mai stai cu el!?” se va deschide pentru vizitatori în data de 6 mai, începând cu ora 12.00, la sediul ARCUB, Hanul Gabroveni.

03
/05
/22

Art Safari, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, va oferi publicului, în cadrul celei de-a 9-a ediții (12 mai-7 august 2022), o expoziție semnată de artistul aflat în centrul celei mai mari mișcări de avangardă în România și Israel și, totodată, creatorul primei construcții moderniste din Bucureștiul anilor ’20: Marcel Iancu.

02
/05
/22

Consulatul General al României din Torino și IUSE – Institutul Universitar de Studii Europene, în colaborare cu Accademia di Romania și cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 29 aprilie – 10 mai 2022 expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor - Un proiect de antropologie vizuală”.

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.

04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale.