Creative Arts organizează atelier de papioane
https://www.ziarulmetropolis.ro/creative-arts-organizeaza-atelier-de-papioane/

Duminică, 14 aprilie, de la ora 13, Creative Arts îi invită pe pasionaţii de lucru manual la Caffé D`Arthé (Str. Popa Nan, nr. 7), pentru un atelier de papioane.

Un articol de Judy Florescu|10 aprilie 2013

Duminică, 14 aprilie, de la ora 13, Creative Arts îi invită pe pasionații de lucru manual la Caffé D`Arthé (Str. Popa Nan, nr. 7), pentru un atelier de papioane.

Folosind resturi de material textil şi dantelă, participanții vor putea realiza papioane simpatice, numai bune de accesorizat cămăşi serioase, tricouri lejere şi topuri pretenţioase.

Papillon reprezintă cel de-al zecelea atelier din platforma de creativitate numită Proiect13 care cuprinde 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţă, organizate în perioada toamnă 2012-primăvară 2013. Atelierul este ținut de Anca Spiridon.

 Cred că accesoriile fac mai mult parte din noi decât ţinutele care pot fi preluate dintr-o vitrină sau de pe catwalk fără să le filtram prin propria personalitate. Un accesoriu, în schimb, trebuie să fie o prelungire a propriului eu astfel încât să nu arate ridicol. Cred că ne exprimăm şi ne purtam sufletul pe dinafară cu ajutorul acestor manifestări mai marunte sau statement care sunt accesoriile. (Anca Spiridon, trainer de accesorii şi accesorizare Creative Arts)

 În cadrul acestui atelier, participanții vor avea la dispoziție resturi de material, din care vor realiza două papioane, unul textil şi jucău, celălalt delicat, din dantelă. La final, fiecare își va lua acasă papioanele realizate.

Workshop-ul se va desfăşura în atmosferă boemă, specifică ceainăriei Caffé D`Arthé. Toţi participanţii se vor delecta cu ceaiuri, cocktail-uri nonalcoolice, sortimente variate de ciocolată caldă numai bună pentru sezonul rece, cu dulciuri și dulceţuri homemade delicioase.

Cursul durează două ore și costă 40 de lei. Înscrierea se poate face, între orele 10 şi 20, prin e-mail ([email protected]) sau la telefon 0721.321.890. Data limită este 14 aprilie, ora 10.

Foto: Cătălina Flămânzeanu

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?