Creative Arts organizează un atelier de gulerașe personalizate
https://www.ziarulmetropolis.ro/creative-arts-organizeaza-un-atelier-de-gulerase-personalizate/

Duminică, 17 martie, începând cu ora 13:00, Creative Arts va organiza la Caffé D`Arthé, în prezenţa Ancăi Spiridon,un atelier pentru persoanele care doresc să reinventeze o ţinută.

Un articol de Judy Florescu|15 martie 2013

Creative Arts organizează duminică, 17 martie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de creat guleraşe personalizate. Cursantele vor învăţa cum să scoată din context un accesoriu (gulerul) şi să îl personalizeze conferindu-i independenţă, schimbând astfel, complet, aspectul ţinutelor.

„Gulere de primăvară-vară” reprezintă cel de-al optulea atelier din platforma de creativitate numită Proiect13 care cuprinde 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţă, organizate în perioada toamnă 2012 – primăvară 2013.

Atelierul se adresează persoanelor care vor să înveţe cum să reinventeze o ţinută sau îşi doresc să descopere modalitatea prin care pot aduce un plus de stil şi culoare ţinutelor de zi cu zi.

Participantele vor putea realiza un guler detaşabil care va fi accesorizat cu dantelă, perle, mărgele, nasturi sau paiete, în funţie de stilul pe care fiecare participantă doreşte să îl adopte. Astfel rezultatul final poate fi un guleraş victorian cu dantelă şi camee, unul jucăuş decorat cu nasturi coloraţi, unul clasic monocrom sau unul punk împodobit cu ţinte.

Fiecărei participante îi sunt puse la dispoziţie materialele necesare realizării şi accesorizării guleraşului (bază textilă, sistem de prindere, decoraţiuni).

Atelierul este susţinut de Anca Spiridon, trainer de accesorii şi accesorizare în cadrul Creative Arts şi designer In a State.

În ceea ce priveşte accesoriile, regula este că nu există nici o regulă. Un accesoriu este ceva mult mai subtil şi mai personal decât o ţinută pe care o putem împrumuta de pe catwalk sau dintr-o vitrină, fără să ne-o asumam neaparat; un accesoriu trebuie să ne aparţină, să ne reprezinte şi să ne însumeze în toată complexitatea noastră. Cineva spunea odată că nu avem un suflet ci suntem un suflet. Avem un trup și, aș putea adauga, ne purtăm sufletul pe dinafară prin toate aceste manifestări mărunte sau statement. (Anca Spiridon, trainer Creative Arts)

Costul atelierului este de 40 RON şi include voucherul de 10 RON din partea Caffe D’Arthe. „Campania din inimă pentru o inimă” va primi câte 10 RON din preţul fiecărui bilet achitat de participante.

Durata cursului: între 2 şi 4 ore, în funcţie de modelele alese de fiecare participant.

Înscrierea se poate face, între orele 10:00 şi 20:00, prin e-mail: [email protected] sau la telefon: 0721.321.890. Data limită de înscriere: 17.03.2013, ora 10:00.

Mai multe informaţii despre atelierele Proiect13 puteţi afla accesând pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Proiect13

Despre PROIECT13:

Proiect13 (susţinut de Creative Arts) reuneşte 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţa, care vor fi organizate bilunar, începând din 15 septembrie 2012, la ceainăria Caffé D`Arthé.

 

Credit foto: Proiect 13

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

10
/03
/22

Cea de-a doua ediție a festivalului internațional FOTO WIEN, care reunește peste 140 de expoziții și 300 de evenimente cu tema fotografia de artă, va avea loc în perioada 9 - 27 martie 2022, în capitala Austriei. Festivalul face parte din rețeaua European Month of Photography (EMOP) şi prezintă fotografia artistică în muzee, în galerii vieneze, în off-spaces și spații alternative de expoziție şi în institute culturale. Trei proiecte distincte cu participare artistică românească au loc în acest cadru, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

09
/03
/22

Galeria neconvențională Celula de Artă și Carol 53 găzduiesc, între 12 și 2 aprilie, expoziția caritabilă Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War, în care peste 65 de artiști români și ucraineni militează pentru pace, iau atitudine împotriva războiului din Ucraina, împotriva războiului, împotriva tuturor armelor de ucidere și a orgoliului firii omenești care naște războaie. Vernisajul va avea loc sâmbătă, pe 12 martie, de la ora 16:00, în București (B-dul Carol nr. 53).

24
/02
/22

Pe 24 februarie, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la cea dintâi conferință online din acest an, intitulată „Hărți și globuri în pictura olandeză din secolul al XVII-lea”, susținută de dr. Cosmin Ungureanu, istoric de artă, doctor în istoria arhitecturii, expert acreditat în pictură și grafică europeană din secolele XVI-XIX.

17
/02
/22

Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Societatea Colecţionarilor de Artă din România, invită publicul, în perioada 17 februarie – 3 aprilie 2022, în Spațiile Medievale, să viziteze expoziția „Reprezentări feminine în arta românească”, un elogiu adus femeii, conturată prin mijloacele de exprimare specifice artelor plastice.