Cristian Teodorescu, Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui – Turneu de lecturi publice
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-teodorescu-soseaua-virtutii-cartea-ciinelui-turneu-de-lecturi-publice/

Cristian Teodorescu este autorul romanului Medgidia, oraşul de apoi, unul dintre cele mai apreciate şi premiate titluri apărute în anul editorial 2009. În perioada 2-17 martie 2016, Cristian Teodorescu, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, va susţine un turneu de lecturi publice din cel mai recent roman, Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui, apărut la Editura Cartea Românească.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2016

Cristian Teodorescu se va avea întîlniri cu cititorii la Brașov, Sibiu, Cluj și Iași.

Un roman despre cine şi cum a făcut avere după 1989, despre corupţia omniprezentă a clasei politice româneşti şi relaţiile ei ascunse cu fosta Securitate rebotezată în fel şi chip. O mărturie despre jocurile de putere subterane şi lupta pentru cîştigarea unor poziţii dominante în noile ierarhii, fenomene care au măcinat întreaga societate şi au ajuns pînă la cel mai înalt nivel în stat.

Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui este marele roman al tranziției românești. Cristian Teodorescu pregătește pentru toamna acestui an și partea a doua a romanului, Cartea Copiilor.

Cristian Teodorescu a primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1986), Premiul Academiei Române (1990), Premiul pentru proză scurtă al USR (1997), Premiul pentru roman al USR (2010).

Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui – Program de lecturi publice

BRAȘOV

Miercuri, 2 martie, ora 18.00, Librăria „Șt. O Iosif” (Pța Mureșenilor nr. 14)

SIBIU

Joi, 3 martie, ora 18.00, Librăria Habitus

(Pța Mică nr. 4)

CLUJ

Miercuri, 9 martie, ora 18.00, Librăria Book Corner

(Bdul Eroilor nr. 15)

IAȘI

Joi, 17 martie

  • ora 16.00, Sala Hasdeu, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași

( Strada Păcurari 4)

  • ora 17.30, Galeriile Pod-Pogor, Muzeul Național al Literaturii Române, Iași

(str. Vasile Pogor nr. 4)

Foto:  Cristian Teodorescu, Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui – Cartea Românească

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.