„Crize”, online – (încă) o poveste de dragoste, aşa cum n-aţi mai văzut, la Compania „Liviu Rebreanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/crize-online-inca-o-poveste-de-dragoste-asa-cum-n-ati-mai-vazut-la-compania-liviu-rebreanu/

Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

Vineri, 15 mai, puteți vedea pe canalul de YouTube al Companiei „Liviu Rebreanu” spectacolul „Crize“ de Mihai Ignat, în regia lui Aleksandar Ivanovski.

„Crize“ este o comedie romantică ce vorbește cu umor şi francheţe despre relația de cuplu în toate ipostazele ei.

„Crize sau Încă o poveste de dragoste“ (titlul original), cel mai cunoscut şi mai jucat text al lui Mihai Ignat, a fost nominalizat în 2003 la „International RadioPlaywriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service precum și la concursul UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2003“.

Regizorul spectacolului „Crize“, Aleksandar Ivanovski, a absolvit școala de regie din Skopje. A montat spectacole în Germania, Slovacia, România, Ungaria și Macedonia. Împreună cu scenograful Cosmin Ardeleanu, coregraful Ervin Ruszuly și, bineînțeles, actorii Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș, Aleksandar Ivanovski vă propune o versiune provocatoare și incitantă a „Crizelor“ lui Mihai Ignat.

Din distribuţie fac parte: Ion Vântu, Rareș Budileanu şi Alexandru-Andrei Chiran (Ei) şi Delia Martin, Anca Loghin, Georgiana Ghergu şi Mihaela Mihai (Ele).

Regia artistică a fost semnată de Aleksandar Ivanovski, decorul și costumele au fost realizate de Cosmin Ardeleanu, muzica a fost compusă de Sashko Kostov, regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chițacu, iar sufleur a fost Dana Arțuche.

Premiera spectacolului a avut loc pe 22 aprilie 2015.

 

 

 

 

 

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.