„Crize”, online – (încă) o poveste de dragoste, aşa cum n-aţi mai văzut, la Compania „Liviu Rebreanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/crize-online-inca-o-poveste-de-dragoste-asa-cum-n-ati-mai-vazut-la-compania-liviu-rebreanu/

Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

Vineri, 15 mai, puteți vedea pe canalul de YouTube al Companiei „Liviu Rebreanu” spectacolul „Crize“ de Mihai Ignat, în regia lui Aleksandar Ivanovski.

„Crize“ este o comedie romantică ce vorbește cu umor şi francheţe despre relația de cuplu în toate ipostazele ei.

„Crize sau Încă o poveste de dragoste“ (titlul original), cel mai cunoscut şi mai jucat text al lui Mihai Ignat, a fost nominalizat în 2003 la „International RadioPlaywriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service precum și la concursul UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2003“.

Regizorul spectacolului „Crize“, Aleksandar Ivanovski, a absolvit școala de regie din Skopje. A montat spectacole în Germania, Slovacia, România, Ungaria și Macedonia. Împreună cu scenograful Cosmin Ardeleanu, coregraful Ervin Ruszuly și, bineînțeles, actorii Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș, Aleksandar Ivanovski vă propune o versiune provocatoare și incitantă a „Crizelor“ lui Mihai Ignat.

Din distribuţie fac parte: Ion Vântu, Rareș Budileanu şi Alexandru-Andrei Chiran (Ei) şi Delia Martin, Anca Loghin, Georgiana Ghergu şi Mihaela Mihai (Ele).

Regia artistică a fost semnată de Aleksandar Ivanovski, decorul și costumele au fost realizate de Cosmin Ardeleanu, muzica a fost compusă de Sashko Kostov, regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chițacu, iar sufleur a fost Dana Arțuche.

Premiera spectacolului a avut loc pe 22 aprilie 2015.

 

 

 

 

 

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!