Cu Gala Tânărului Actor HOP 2021, la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-gala-tanarului-actor-hop-2021-la-alba-iulia/

După ce anul trecut a fost la înălţime, pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti, în 2021 tânărul HOP călătoreşte aproape 350 km, până în inima Transilvaniei. Îşi pune cortul la Alba Iulia, lângă cetate. Vine aici cu aşteptări, cu entuziasmul şi curajul exploratorului.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2021

Cum revizitarea lui Caragiale îl pune în fața unei noi provocări, tânărul HOP se pregătește, își ia avânt și, cu trei zile înainte de marea confruntare, se aruncă în universul coregrafic al lui Gigi Căciuleanu și participă la un atelier de creație (30 august – 1 septembrie 2021) pe marginea împerecherii vorbei cu mișcarea.

Așa întărit în cuget și simțiri, posesor al unui limbaj alchimic dansactoricesc, tânărul HOP e pregătit pentru marea confruntare din perioada 2 – 4 septembrie 2021 de la Alba Iulia.

Până la întâlnirea din septembrie, Gigi Căciuleanu spune ce așteptări are de la tinerii aspiranți la trofeul HOP:

„Zvâcul şi neaoșul. Să aibă curajul originalităţii şi al necunoscutului. Să nu le fie teamă de ceea ce reprezintă. Să nu se scuze că există. Să nu se trădeze pe ei înşişi cu niciun preţ şi pentru nimic în lume. Să nu le fie teamă de morile de vânt ale nebuniei lor creatoare. Să nu-şi sabordeze propriul talent cu imitaţii şi ieftinături oportuniste oricât ar fi acestea de lucrative.” (din interviul acordat de Gigi Căciuleanu lui Ioan Big pentru Zile și nopți)

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a

Unde: Alba Iulia

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

Concursul va fi transmis live pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere: 15 iulie 2021

Detalii aici.

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

Coproducător: Societatea Română de Televiziune

Parteneri:

Primăria Sector 5 Bucureşti și Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania

ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română

Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune

Foto: Adi Bulboacă, Andrei Gîndac

 

 

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.