Culorile lumii vin la muzeul Antipa
https://www.ziarulmetropolis.ro/culorile-lumii-vin-la-muzeul-antipa/

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:     Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte In fiecare sambata – 10:00 – 11:00 8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 şedinţe De luni până vineri (în vacanţa copiilor) – 10:00 – 11:00 PROGRAME ARTISTICE ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV OBIECTIVE : 1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente […]

Un articol de Andrada Văsii|1 martie 2013

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:

 

 

Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte
In fiecare sambata – 10:00 – 11:00

8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe
De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00

PROGRAME ARTISTICE

ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV

OBIECTIVE :

1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente ce ţin de zona ştiinţei.
2. Familiarizarea participanţilor cu elemente de limbaj plastic – Punct, Linie, Formă, Culoare, Tehnici de pictură. Dezvoltarea spiritului de observaţie.
3. Înţelegerea naturii prin contactul direct cu imagini, obiecte naturale (material didactic), prezentări susţinute de specialişti (de ex: mici prelegeri despre materialul didactic, etc). Înţelegerea naturii prin tehnicile specifice desenului şi picturii.
4. Dezvoltarea creativităţii prin stimularea imaginaţiei creatoare şi a gustului estetic.

Vieţuitoare în compania omului (ședințe de desen și pictură)

23 februarie – 30 martie 2013 – 6 sedinte
In fiecare sambata – 10:00 – 11:00

Animalele de companie ne fac viaţa mai frumoasă şi ne umplu sufletul cu prietenia pe care ne-o oferă. Câinele, pisica, peştişorul, papagalul sau hamsterul, sunt doar câţiva din prietenii necuvântători ai omului. Haideţi să îi cunoaştem mai bine!

  • TEMA 1: Hamsterul
  • TEMA 2: Papagalul Ara – modelaj
  • TEMA 3: Pisica – desen şi redarea texturii blăniţei prin pictură.
  • TEMA 4: Câinele – desen grafic.
  • TEMA 5: Peştişorul de aur – compozitie decorativă
  • TEMA 6: Ţestoasele din acvariu.

Natura exotică (sedinte de desen si pictura)

8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe
De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00

Mediile tropicale sunt cele mai vechi şi bogate zone ale lumii. Deşi acoperă o mică parte din suprafaţa Pământului, pădurile tropicale adăpostesc o varietate de specii. Fie plante, animale sau păsări, frumuseţea vieţuitoarelor sălbatice atrage tocmai prin intangibilitatea ei.

  • TEMA 1: Leopard – ghepard – diferenţe şi asemănări
  • TEMA 2: Pasărea cu ciocul colorat – Tucanul
  • TEMA 3: Cartea Junglei – prietenii lui Mowgli
  • TEMA 4: Fructele exotice: Bananele şi maimuţele
  • TEMA 5: Orhideea – floare exotică
28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.