Culorile lumii vin la muzeul Antipa
https://www.ziarulmetropolis.ro/culorile-lumii-vin-la-muzeul-antipa/

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:     Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte In fiecare sambata – 10:00 – 11:00 8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 şedinţe De luni până vineri (în vacanţa copiilor) – 10:00 – 11:00 PROGRAME ARTISTICE ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV OBIECTIVE : 1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente […]

Un articol de Andrada Văsii|1 martie 2013

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:

 

 

Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte
In fiecare sambata – 10:00 – 11:00

8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe
De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00

PROGRAME ARTISTICE

ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV

OBIECTIVE :

1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente ce ţin de zona ştiinţei.
2. Familiarizarea participanţilor cu elemente de limbaj plastic – Punct, Linie, Formă, Culoare, Tehnici de pictură. Dezvoltarea spiritului de observaţie.
3. Înţelegerea naturii prin contactul direct cu imagini, obiecte naturale (material didactic), prezentări susţinute de specialişti (de ex: mici prelegeri despre materialul didactic, etc). Înţelegerea naturii prin tehnicile specifice desenului şi picturii.
4. Dezvoltarea creativităţii prin stimularea imaginaţiei creatoare şi a gustului estetic.

Vieţuitoare în compania omului (ședințe de desen și pictură)

23 februarie – 30 martie 2013 – 6 sedinte
In fiecare sambata – 10:00 – 11:00

Animalele de companie ne fac viaţa mai frumoasă şi ne umplu sufletul cu prietenia pe care ne-o oferă. Câinele, pisica, peştişorul, papagalul sau hamsterul, sunt doar câţiva din prietenii necuvântători ai omului. Haideţi să îi cunoaştem mai bine!

  • TEMA 1: Hamsterul
  • TEMA 2: Papagalul Ara – modelaj
  • TEMA 3: Pisica – desen şi redarea texturii blăniţei prin pictură.
  • TEMA 4: Câinele – desen grafic.
  • TEMA 5: Peştişorul de aur – compozitie decorativă
  • TEMA 6: Ţestoasele din acvariu.

Natura exotică (sedinte de desen si pictura)

8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe
De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00

Mediile tropicale sunt cele mai vechi şi bogate zone ale lumii. Deşi acoperă o mică parte din suprafaţa Pământului, pădurile tropicale adăpostesc o varietate de specii. Fie plante, animale sau păsări, frumuseţea vieţuitoarelor sălbatice atrage tocmai prin intangibilitatea ei.

  • TEMA 1: Leopard – ghepard – diferenţe şi asemănări
  • TEMA 2: Pasărea cu ciocul colorat – Tucanul
  • TEMA 3: Cartea Junglei – prietenii lui Mowgli
  • TEMA 4: Fructele exotice: Bananele şi maimuţele
  • TEMA 5: Orhideea – floare exotică
04
/10
/16

La finalul acestei luni are loc cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM), un proiect internațional dedicat literaturii, cu accent pe zona Europei Centrale si de Sud-Est. Sub sloganul „La Vest de Est / La Est de Vest”, peste 15 evenimente vor avea loc în orașul de pe Bega în perioada 25-28 octombrie: lecturi publice, dezbateri, întâlniri ale scriitorilor invitați cu elevii de la cele mai importante licee din Timișoara, conferințe la Universitatea de Vest.

03
/10
/16

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România și le punem la luptă față în față. Cea care va câştiga confruntarea va fi declarată cartea lunii.

28
/09
/16

La treizeci și șase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat.

26
/09
/16

Editura Humanitas Fiction îi aşteaptă pe iubitorii de carte, marţi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, pentru o seară dedicată scriitorului italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, şi celebrului său roman Fiica papei în care face dreptate uneia dintre cele mai controversate figuri ale istorie, Lucrezia Borgia.

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

22
/09
/16

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Iată, Frida, îți scriu această scrisoare, prima dintr-un șir de scrisori către cei din cărți, și nu mă aștept să-mi răspunzi...

22
/09
/16

În această seară, de la ora 19.00, a Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos“ de Patrick Leigh Fermor. La eveniment vor vorbi istoricul Georgeta Filitti, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu şi prof. univ. Mihaela Irimia, specialist în literatură şi cultură britanică.

15
/09
/16

Târgul Gaudeamus Carte școlară revine în Piața Universității din Capitală, pentru ediția a XIV-a, cu o ofertă bogată de manuale, materiale auxiliare sau beletristică. Târgul, cu intrare liberă, este deschis zilnic între orele 10,00 și 20,00, cu excepția zilei de duminică, 25 septembrie, când programul este 10,00 — 15,00.

14
/09
/16

Cartea „2666” (în trei volume), traducere din limba spaniolă de Eugenia Alexe Munteanu, a fost publicată la Editura Univers, în 2016.

14
/09
/16

Nouă editori germani, austrieci și elvețieni ajung miercuri la București. Aceştia se vor întâlni cu editori români în vederea stimulării numărului de traduceri din limba română în limba germană, în contextul în care România va fi invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig din 2018.

12
/09
/16

„Nu am ştiut că au fost atât de mulţi idioţi în lume, până când am început să folosesc Internetul.” - Stanislaw Lem. În urmă cu 95 de ani, într-o zi de 12 septembrie, se năştea la Lvov (pe atunci în Polonia), unul din cei mai cunoscuţi autori de literatură ştiinţifico-fantastică.

08
/09
/16

Deşi acceptase cu plăcere invitaţia lui Ion Caramitru de a deschide noua serie a Conferinţelor Teatrului Naţional, din motive de sănătate, Neagu Djuvara a decis să amâne conferinţa programată pe 2 octombrie 2016, la Sala Studio.