Cum se sărbătorește Ziua UNATC în 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-se-sarbatoreste-ziua-unatc-in-2022/

Luni, 31 ianuarie, de la ora 09:30, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” sărbătoreşte cei 72 de ani de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|20 ianuarie 2022

În contextul dificil al ultimilor ani, UNATC își propune să aniverseze ziua de 30 ianuarie, dată de naștere și a patronului său spiritual, I. L. Caragiale, sub semnul lui „împreună”: studenți, profesori, alumni, invitați de marcă.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunile rectorului UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci, președintelui senatului, prof.univ.dr. Doru Nițescu, decanului Facultății de Teatru, conf.univ.dr. George Ivașcu, și decanului Facultății de Film, lect.univ.dr. Vlad Ioachimescu.

În cadrul festivității de luni, 31 ianuarie, sunteți invitați să luați parte la un moment cu totul special: ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Ana Blandiana, personalitate culturală și totodată reper de atitudine morală și civică.

Programul aniversar va continua cu proiecția a două scurtmetraje studențești premiate național și internațional: „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, în regia Carinei Dașoveanu, recompensat cu premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes și primul film studențesc UNATC selectat la Sundance Film Festival 2022, și „Summer Planning”, în regia lui Alexandru Mironescu, câștigător al premiului Heart of Sarajevo la Festivalul de Film de la Sarajevo, ediția 2021.

Cele două proiecții vor fi urmate de acordarea Premiului „Ștefan Iordache” celui mai bun student de la specializarea Actorie.

Aniversarea vă invită în încheiere la spectacolul coregrafic  „Burnout” al anului al II-lea de la programul de Masterat, Departamentul de Actorie, în regia lui Arcadie Rusu.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București este atât o instituţie publică de învăţământ superior finanţată de stat, recunoscută pe plan internațional, cât și o veritabilă comunitate culturală și artistică. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, UNATC le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și în cel al filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

Accesul la eveniment se va face începând cu ora 09:00 și va fi permis conform reglementărilor în vigoare.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.