Cursurile și evenimentele lunii august la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/cursurile-si-evenimentele-lunii-august-la-fundatia-calea-victoriei/

Fundaţia Calea Victoriei îi aşteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri şi evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exerciţiile de autenticitate şi înţelepciunea Poveştilor din „1001 de nopţi” până la designul interior ca modalitate de a crea Spaţii fericite.

Un articol de Petre Ivan|2 august 2018

Înscriertea se face la [email protected].

Săptămâna 6 – 12 august:

Şcoala de vară: PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, în perioada 6 – 10 august, cu Maria Bălan
Şcoala de vară: POVEŞTI din „1001 de NOPŢI”, în perioada 6 – 10 august, cu Cristian Vechiu
Atelier de STIL VESTIMENTAR FEMININ, în perioada 6 – 9 august, cu Valentina Bălaşa Ario
Exerciţii de AUTENTICITATE, în perioada 6 – 10 august, cu Mario Barangea
Atelier de SĂPUN NATURAL, în 10 august, cu Alexandra Catană
Săptămâna 13 – 19 august:

ARTA DE A AVEA ÎNTOTDEAUNA DREPTATE, în 13 şi 14 august, cu Alin Comşa
BOEMA nebună din MONTMARTRE ŞI MONTPARNASSE, în 13 şi 14 august, cu Arina Gheorghiţă
SPAŢII FERICITE – Design pentru o stare de bine, în 13 şi 14 august, cu Ana Stear
ULTIMUL TANGO LA BUENOS AIRES. O metropolă exotică pe înţelesul tuturor, în 13 şi 14 august, cu Justina Irimia
Săptămâna 20 – 26 august:

Atelier de PICTURĂ PE STICLĂ, în perioada 20-23 august, cu Maria Ionescu
Atelier practic de STORYTELLING: Dă voce Povestitorului din tine!, în perioada 20-23 august, cu Iulia Ivanov
Cum ne construim FERICIREA, în perioada 20-23 august, cu Corina Ion
Şcoala de vară de ASTRONOMIE: constelaţii, nebuloase, planete, în perioada 20-24 august, cu Adrian Şonka
TRADIŢII MISTICE din religiile lumii, în perioada 20-23 august, cu Cristian Vechiu
Săptămâna 27 – 31 august:

50 de CAPODOPERE ALE ARTEI EUROPENE, în perioada 27-31 august, cu Monica Neaţu
Atelier de SCRIERE CREATIVĂ, în perioada 27-31 august, cu Alice Teodorescu
Şcoala de vară de ACTORIE, în perioada 27-31 august, cu Karina Nagy
Şcoala de vară: FOTOGRAFIE URBANĂ pentru începători, în perioada 27-31 august, cu Valentin Boboc
Şcoala de vară: DICŢIE şi vorbire, în perioada 27-31 august, cu Irina Ungureanu sau Ionuţ Kivu

*

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Foto: Fundația Calea Victoriei – facebook

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.