Cvartetul Arcadia, în recital la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/cvartetul-arcadia-in-recital-la-bucuresti/

Sâmbătă, 13 iunie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, are loc un recital cameral susţinut de Cvartetul ARCADIA – cea mai valoroasă tânără formaţie de gen din România.

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2015

Pentru Cvartetul de coarde nr. 4 de Mendelssohn, grupul de tinerii virtuozi – Ana Török şi Răsvan Dumitru – vioară, Traian Boală – viola, Zsolt Török – violoncel – se va completa cu violoncelistul de talie internațională Marin Cazacu. Debutul acestor instrumentişti la Ateneul Român, Sala mică a avut loc în urmă cu şase ani, în cadrul Stagiunii de marţi seara.

În 2006, când formaţia a luat fiinţă, membrii Cvartetului ARCADIA, violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, violistul Traian Boală și violoncelistul Zsolt Török erau încă studenți la Academia de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj-Napoca.. Astăzi, muzicienii au reuşit să cucerească premii internaționale la competiții importante, precum Osaka în 2014, Wigmore Hall London International în 2012, Almere International Chamber Music Competition în 2011, sau International Chamber Music Competition Hamburg în 2009.

Din luna aprilie a anului 2015 Cvartetul ARCADIA face parte din Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”. Cu câteva zile înainte de recitalul programat în Sala mare a Ateneului Român, după o îndelungată absență pe scenele de concert din țară, violonistul Răsvan Dumitru declara: “Cooptarea Cvartetului ARCADIA în cadrul Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” este, pentru noi, un vis devenit realitate, și anume acela de a aparține unei instituții culturale româneşti de prestigiu.

Îi suntem profund recunoscători maestrului Marin Cazacu pentru că ne-a susținut în împlinirea acestui vis. De mulți ani, activitatea noastră se desfășoară cu precădere în străinătate. Acum, datorită noului nostru statut, vom putea fi mai prezenţi în viaţa muzicală românească. Vom oferi publicului un număr de șase concerte pe an, cu programe ce le dorim interesante și actractive.”

Recital cameral, Cvartetul ARCADIA

ANA  TÖRÖK – vioară
RĂSVAN DUMITRU – vioară
TRAIAN BOALĂ – violă
ZSOLT TÖRÖK – violoncel
Cu  participarea extraordinară a violoncelistului MARIN CAZACU

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Cvartetul de coarde nr. 4, în mi minor, op. 44, nr. 2

Franz Schubert: Cvintetul cu două violoncele, în do major,  D. 956, op. 163
INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări: www.fge.org.ro

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.