Dans la Odeon – Tineri coregrafi
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-la-odeon-tineri-coregrafi/

Dans la Odeon – Tineri coregrafi Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio Hail Love Un spectacol de Galea Bobeicu Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile […]

Un articol de |6 noiembrie 2012

Dans la Odeon – Tineri coregrafi

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului

DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu


Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Hail Love

Un spectacol de Galea Bobeicu
Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile Marius Revnic, Lorand Erano Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu
Colaj muzical: Alexandru Suciu
Scenografie şi costume: Andrada Chiriac

Durata: 55 min

hail love2

Hail Love

Iubirea este direct legată de intimitatea umană profundă. Iubirile nu se repetă, orice iubire e un caz particular, unic, absolut şi ireductibil. Câţi indivizi umani, tot atâtea iubiri. Povestea a trei oameni care sunt înconjuraţi de teroarea războiului însă iubesc şi se luptă pentru iubire. Iubirea pentru ei se transformă în propriul război interior, iubirea stă în calea morţii lor şi iubirea le dă viaţă.

Galea Bobeicu

GALEA BOBEICU este coregrafă şi dansatoare.

În 2005 a absolvit Colegiul de coregrafie din Chişinău. A dansat 5 ani în Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc.

În 2009 a absolvit UNATC, Secţia Coregrafie, iar în 2012 Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic la clasa profesorului Sergiu Anghel. Colaborează ca interpretă cu Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Mic şi ArCuB.

În 2012 a primit Premiul pentru cea mai bună coregrafie în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC şi Premiul organizatorilor în cadrul Festivalului Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, ediţia a doua pentru spectacolul Hail Love.

A realizat coregrafia spectacolelor: Abis, spectacol de licenţă UNATC (2009), Vizita bătrânei doamne la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Alexander Morfov (2011), Frumoasa călătorie a urşilor panda la unteatru, regia Cătălina Buzoianu (2010), Blazonul la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2011), Hail Love disertaţie coregrafie UNATC (2012), Stele rătăcitoare, la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2012).


Dar cu Pianistul cine Dansează?


Un spectacol de Tünde Baczó
Cu: Tünde Baczó, Alin State, Tibor Cári
Muzica: Tibor Cári
Scenografia: Vladimir Turturică
Light design: Constantin Nae Tănase

Durata: 55 min

 dar cu pianistul2

Dar cu Pianistul cine Dansează?

Un spectacol despre iubire, despre căutarea fericirii, despre dorinţa de a fi iubit şi înţeles, despre pericolul lipsei de comunicare. De fapt, e o anatomie a iubirii. Un dialog între 3 oameni: dansator, actor şi pianist.

Tünde Baczó

TÜNDE BACZÓ este coregrafă, regizor de teatru-dans şi dansatoare.

A absolvit UNATC Secţia Coregrafie în 2008, iar în 2010 a obţinut Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic.

În perioada 2010-2011 a fost profesor de coregrafie în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, Facultatea de Arte.

Din 2012 este coregraf la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara.

Dintre spectacolele la care a participat în calitate de interpret sau coregraf menţionăm: Jucăriile Vesele la Teatrul Naţional Timişoara, regia Mirela Puia, Peer Gynt la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, regia Horvath Csaba, Kantarzsini Bolhapiac la Teatrul Figura Studio Gheorgheni, regia Beres Laszlo, Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar Oradea, Zvăpăiata la Teatrul Metropolis Bucureşti, regia Elena Morar, Caligula la Teatrul Municipal Baia Mare, regia Victor Ioan Frunză, Viaţa mea sexuală la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Sorin Militaru, Pasărea Albastră, regia Victor Ioan Frunză.

A participat la numeroase workshop-uri în ţară şi străinătate.

A fost nominalizată pentru cea mai bună coregrafie cu spectacolul Caligula în regia lui Victor Ioan Frunză, la Festivalul de Teatru Atelier, Baia Mare, 2008.

A obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol de coregrafie (…Before  The End After…) la Gala Absolvenţilor, UNATC, 2008.

 

preţul biletelor: 21,20 lei, 12,72 lei

Producţii UNATC

 

02
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" se va deschide sâmbătă, la Ateneul Român, cu un Concert de gală, avându-i ca soliști invitați pe Anna Tifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), laureați ai altor ediții ale competiției.

02
/09
/16

Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur” va avea premiera mondială săptămâna viitoare (vineri, 9 septembrie, de la ora locală 21.30), în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite și Canada - Toronto International Film Festival (8-18 septembrie 2016).

02
/09
/16

Spectacolul "Omul pernă", în regia lui Eugen Gyemant, a fost marele câștigător al Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, obținând cele mai multe premii, printre care cele pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună regie, oferite în cadrul galei desfășurate la Hanul Gabroveni. Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Rădulescu pentru rolul său din spectacolul "Omul pernă".

01
/09
/16

“Am o vorbă: te duci la medic şi vrei neapărat să-ţi dea un tratament bun. Aşa e şi când un spectator vine în sala de teatru sau la cinema: ar trebui să-i acorzi un spectacol plăcut, să nu greşeşti.” - Luminiţa Gheorghiu. Apreciata actriţă din „Pozitia copilului”, filmul care a câştigat Ursul de Aur în 2013, împlineşte, astăzi, 67 de ani.

01
/09
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, a fost desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI). Premiul îi va înmânat regizoarei Maren Ade în cadrul galei de deschidere a festivalului de film de la San Sebastian (Spania), pe 16 septembrie. Este pentru prima dată când această distincție va merge către o producție regizată de o femeie. Filmul va rula din 21 octombrie în cinematografele din România

01
/09
/16

"Cred că, dintre toate minunile lumii, cea mai mare minune este Iubirea!" - George Șovu. Apreciatul romancier și scenarist a murit, luni, la vârsta de 85 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc, astăzi, de la ora 13.00, la Cimitirul Mănăstirii Cernica. George Şovu este autorul scenariilor pentru celebra serie de filme 'Liceenii'.

31
/08
/16

Într-un volum colectiv, „Cum (să) îmbătrânim”, publicat în acest an de editura Baroque Books & Arts, mai mulți scriitori (dar nu numai) întorc pe toate fețele vârstele senectuții.

31
/08
/16

Hull a luptat eroic şi a pierdut eroic cu un gol primit în „Fergie time”, în ultima etapă din Premier League! Îmi pare rău pentru ei dar sper să-l angajeze pe Phelan manager cu normă întreagă. Are stofă şi chiar şi cu resurse limitate poate ţine echipa pe linia de plutire în acest sezon.

31
/08
/16

La început de toamnă, pe 14 septembrie, de la orele 19:00, Fundația Calea Victoriei vă invită la Sala Radio, la concertul de gală „Royal Musical Journey” - o călătorie savuroasă și ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII și XVIII.

31
/08
/16

Trei dintre cei mai iubiți actori români - Marin Moraru, Radu Beligan și Mircea Albulescu - vor fi omagiați la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care va avea loc pe 16 septembrie, în zece locații din București. Spectatorii îi vor revedea pe regretații mari actori în câteva dintre cele mai bune roluri ale lor, iar un tribut în memoria cineastului Ovidiu Bose Paștina va marca 10 ani de la dispariția sa.

31
/08
/16

Peste 28 de milioane de oameni din toată lumea vorbesc româneşte. Limba română se predă în şcoli din 43 de ţări şi este vorbită oficial în 20 de state în care există comunităţi mari de români. Este, de asemenea, limbă oficială sau administrativă în Uniunea Latină şi în Uniunea Europeană. Româna este şi una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase pe Muntele Athos.

30
/08
/16

Despre modestia, simplitatea, umanitatea cuceritoare și discursul la primirea în Academia Română a celui mai mare pianist, compozitor și dirijor român, George Enescu.