Dans zi de zi: UnShame Dance
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-zi-de-zi-unshame-dance/

Irina Marinescu de la asociaţia Developing Art a iniţiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe şi trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici şi abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze şi nu au făcut-o niciodată.

Un articol de |15 septembrie 2021

Irina Marinescu pornește acest demers de la „cum te simți”, de la personalitatea corpului fiecărui om, de la conștientizarea spațiului și ritmului interior. UnShame Dance este despre cum să-ți creezi dansul propriu și personal.

UnShame Dance înseamnă un mod de a-ți cunoaște corpul prin mișcare și creație. Din septembrie până în octombrie, Irina Marinescu și coregrafele din proiect se întâlnesc să danseze fără sfială în spațiile publice și private ale orașului, dar și online, pentru publicul care nu poate să participe fizic.

Sunt trei evenimente cu muzică live, unde au loc și atelierele matinale de dans și mișcare denumite Body Breakfast, susținute de artiști ale căror stiluri variază de la beatboxing la muzică electronică, la muzica plantelor: Denis Bolborea, Alexandros Raptis și Lala Mișosniky, și nouă ateliere de dans contemporan care oferă perspective și tehnici diferite, susținute de coregrafe din București: Irina Marinescu, Alina Ușurelu, Andreea Novac Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc, Cristina Lilienfeld, Ioana Marchidan, Alexandra Mihaela Dancs și Carmen Coțofană.

Pe final de toamn,ă UnShame Dance lansează primul tutorial de anatomie funcțională în limba română, despre anatomie și cum să o folosim în mișcare.

Programul evenimentelor:

19 septembrie ||| Prima zi

Parcul Drumul Taberei și Linotip (Centru Independent Coregrafic, str. Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, corp C, Etaj 1)

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Denis Bolborea & încălzire cu Irina Marinescu, Parcul Drumul Taberei

Accesul este liber

12:30 – 14:00 – Atelier dans contemporan cu Ioana Marchidan la Linotip – Centru Independent Coregrafic

15:00 – 16:30 – Atelier dans contemporan cu Andreea Novac la Linotip – Centru Independent Coregrafic

17:00 – 18:30 – Atelier dans contemporan cu Irina Marinescu  la Linotip – Centru Independent Coregrafic

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

25 septembrie ||| A doua zi

Parcul Carol

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Alexandros Raptis și încălzire cu Irina Marinescu în Parcul Carol

Accesul este liber

12:30 – 14:30 – Atelier body & voice release cu Alina Ușurelu

15:00 – 17:00 – Atelier dans contemporan cu Cristina Lilienfeld

17:30 – 19:30  – Atelier dans contemporan cu Carmen Coțofană

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

9 octombrie ||| ||| A treia zi

Ponton Lacul Floreasca

11.00 – Body Breakfast cu muzică live Lala Mișosniky și încălzire cu Irina Marinescu @ Ponton Lacul Floreasca

Accesul este liber.

12.30 – 14.30 – Atelier dans contemporan cu Mariana Gavriciuc

15.00 – 17.00 –  Atelier dans contemporan cu  Alexandra Mihaela Dancs

17.30 – 19.30 – Atelier dans contemporan cu Simona Deaconescu (interior)

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

27 octombrie ||| Partea a patra

la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

20:00 – 20:30 – Lansarea primului episod din seria de tutoriale de anatomie funcţională Body Anatomy

20:30 – 22:00 – Jam session cu Alexandros Raptis, Denis Bolborea şi Lala Mișosniky

Accesul este liber.

Programul este dedicat celor care vor să lucreze cu resursele ascunse ale corpului pentru a trece peste constrângerile pe care le au legate de propriul corp, dar și pentru a integra dansul în viața lor de zi cu zi. Participarea la atelier se face pe bază de înscriere și confirmare de plată până 18, 24 septembrie, respectiv 8 octombrie, adică cel târziu cu o zi înainte evenimentului, pe [email protected] . Numărul maxim de participanţi pentru atelierele de dans contemporan este de 15 persoane.

Plata se face: prin Paypal: https://paypal.me/developingart; prin transfer bancar: RO73BRDE410SV80453064100 cu menţiunea “UnShame Dance”

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiectul Body Anatomy face parte din Programul CORP finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.