De 8 martie, femeile au intrarea liberă la Teatrul GONG!
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-8-martie-femeile-au-intrarea-libera-la-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă marţi, 8 martie, de la ora 18:00, spectacolul „Cenuşăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu. Pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii, doamnele şi domnişoarele vor avea intrarea gratuită la acest spectacol în baza unui voucher ataşat la biletele pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Pentru a marca acest moment actorii Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Horaţiu Dancu, Jenö Major, Gabriela Mitrea și Angela Paskuy vor urca pe scenă pentru a reconstitui una dintre cele mai îndrăgite povești din toate timpurile. „Cenușăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu este o adaptare premiată în 2006, la Festivalul „Bucurii pentru Copii” de la București, cu premiul de excelență pentru reconsiderarea tehnicilor tradiționale teatrului de păpuși.

Spectacolul de la Sibiu este prezentat folosind cuvinte ușor simplificate, iar scenariul este ajustat în aşa fel încât poveştii cadru i se alătură un plan secund, istorioara fetiţei izgonite de copii. Planul secund este o punere în scenă al aceluiaşi motiv, Cenuşăreasa, dar mai apropiat în timp şi mai accesibil copiilor.

Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Prețul unui bilet la spectacol este de 7 lei, tarif unic.

Tichetele gratuite pentru doamne și domnișoare se emit exclusiv la agenția de bilete de la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) sau cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Foto: Teatrul GONG, Cenușăreasa – Catalina Draghici

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.