De mâine în cinematografe, HEIDI, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-m%c3%a2ine-%c3%aen-cinematografe-heidi-cel-mai-nou-film-semnat-de-c%c4%83t%c4%83lin-mitulescu/

Avându-i în rolurile principale pe Gheorghe Visu Și Cătălina Mihai, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu, HEIDI, va putea fi văzut de mâine în cinematografele din Bucureşti, Botoşani, Braşov, Caransebeş, Cluj, Craiova, Gura Humorului, Petroşani, Piteşti, Reşiţa, Slobozia şi Târgu Mureş.

Un articol de Petre Ivan|14 noiembrie 2019

Agentului principal Mihai Vișoiu, aflat în pragul pensionării, i se dă misiunea să caute în zona pe care o știe de o viață, două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces care implică traficul de persoane și crima organizată. Una din ele este de negăsit însă Heidi, o moldoveancă de la munte, îi cade în mana destul de repede. Greul începe abia atunci când Nea Mișu trebuie să-și depășească toate limitele ca s-o convingă să colaboreze.

„Mă interesează o lume în care binele și răul nu sunt așa cum par și chiar dacă polițiștii au niște reguli, au un manulal,  Vișoiu, după o viață de agent la periferie, e vulnerabil când încearcă să o ajute pe Heidi. Ce se întâmplă între ei devine mai important decât regulile pe care trebuie să le respecte și nici unul din ei nu își dau seama ce demon au trezit. Am vrut să plasez povestea asta la început de primăvară când zăpada se topește în periferiile Bucureștiului. E un moment în care nu pare că se întâmplă foarte multe și totuși…” spune Cătălin Mitulescu.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat.

Din distribuția filmului mai fac parte: Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu alături de Ada Condeescu, Maria Popistașu, Cristian Bota, Ciprian Nicula, Alex Conovaru, Ana Maria Ivan, Paul Radu, Alin Florea, Ilinca Ioana Neacșu, Clara Flores, Claudiu Trandafir.

Cel de-al 4-lea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu (Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii 2006, Loverboy 2011, Dincolo de calea ferată 2016) a avut premiera mondială în cadrul selecției oficiale a celei de-a 25-a ediții a Sarajevo International Film Festival și este distribuit în România de Strada Film Internațional.

Scenariul este semnat de Cătălin Mitulescu și Radu Aldulescu, imaginea de Marius Panduru RSC, montajul de Ion Ioachim Stroe iar sunetul de Alexandru Dragomir, producătorul executiv al filmului este Florentina Onea.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.