De mâine în cinematografe, HEIDI, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-m%c3%a2ine-%c3%aen-cinematografe-heidi-cel-mai-nou-film-semnat-de-c%c4%83t%c4%83lin-mitulescu/

Avându-i în rolurile principale pe Gheorghe Visu Și Cătălina Mihai, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu, HEIDI, va putea fi văzut de mâine în cinematografele din Bucureşti, Botoşani, Braşov, Caransebeş, Cluj, Craiova, Gura Humorului, Petroşani, Piteşti, Reşiţa, Slobozia şi Târgu Mureş.

Un articol de Petre Ivan|14 noiembrie 2019

Agentului principal Mihai Vișoiu, aflat în pragul pensionării, i se dă misiunea să caute în zona pe care o știe de o viață, două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces care implică traficul de persoane și crima organizată. Una din ele este de negăsit însă Heidi, o moldoveancă de la munte, îi cade în mana destul de repede. Greul începe abia atunci când Nea Mișu trebuie să-și depășească toate limitele ca s-o convingă să colaboreze.

„Mă interesează o lume în care binele și răul nu sunt așa cum par și chiar dacă polițiștii au niște reguli, au un manulal,  Vișoiu, după o viață de agent la periferie, e vulnerabil când încearcă să o ajute pe Heidi. Ce se întâmplă între ei devine mai important decât regulile pe care trebuie să le respecte și nici unul din ei nu își dau seama ce demon au trezit. Am vrut să plasez povestea asta la început de primăvară când zăpada se topește în periferiile Bucureștiului. E un moment în care nu pare că se întâmplă foarte multe și totuși…” spune Cătălin Mitulescu.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat.

Din distribuția filmului mai fac parte: Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu alături de Ada Condeescu, Maria Popistașu, Cristian Bota, Ciprian Nicula, Alex Conovaru, Ana Maria Ivan, Paul Radu, Alin Florea, Ilinca Ioana Neacșu, Clara Flores, Claudiu Trandafir.

Cel de-al 4-lea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu (Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii 2006, Loverboy 2011, Dincolo de calea ferată 2016) a avut premiera mondială în cadrul selecției oficiale a celei de-a 25-a ediții a Sarajevo International Film Festival și este distribuit în România de Strada Film Internațional.

Scenariul este semnat de Cătălin Mitulescu și Radu Aldulescu, imaginea de Marius Panduru RSC, montajul de Ion Ioachim Stroe iar sunetul de Alexandru Dragomir, producătorul executiv al filmului este Florentina Onea.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.