De Zilele Bucureştiului: Spectacole de teatru şi târguri ale meşteşugarilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-zilele-bucurestiului-spectacole-de-teatru-si-targuri-ale-mestesugarilor/

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.   Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul […]

Un articol de |13 septembrie 2012

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.

 

Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

„În perioada 13-16 septembrie, Bucureştiul aniversează 553 de ani de la atestarea documentară şi se transformă într-o uriaşă scenă de spectacole unde actorii, cântăreţii, saltimbancii, fanfarele şi meşteşugarii ocupă pieţele şi bulevardele Capitalei”, relevă comunicatul.

Totodată, Primăria Capitalei, prin CreArT, doreşte să reconstituie atmosfera Bucureştiului de altădată în Parcul Herăstrău unde, în intervalul 14-16 septembrie, va avea loc un târg al meşteşugarilor dar şi parada târgoveţilor, unde participă zeci de artişti costumaţi în comercianţii de altădată ca vânzători de ziare, flaşnetari, lustragii, negustori şi meşteri ambulanţi.

În aceste zile, parcul Herăstrău va fi gazda pentru ansambluri folclorice, fanfare, comunităţi şi minorităţi naţionale, muzica Bucureştiului de altădată dar şi statui vivante şi animatori pe catalige.

Publicul se va putea bucura de plimbări cu trăsurile, de tradiţionala bătaie cu flori, Bucureştiul devenind astfel, timp de patru zile Capitala Spectacolelor.

Piaţa Constituţiei va găzdui, pe tot parcursul lunii septembrie, o serie de evenimente de excepţie, de care se vor putea bucura toţi bucureştenii şi nu numai. Astfel, pe 22 septembrie, începând cu ora 20,30, va urca pe scenă inegalabilul Leonard Cohen şi o zi mai târziu, pe 23 septembrie, tot în Piaţa Constituţiei, pentru prima dată în România, va veni şi fenomenul muzicii opera pop, cvartetul il Divo.

În septembrie va avea loc şi Parada Elevilor Bucureşteni, care se va reuni pe 29 septembrie. La eveniment sunt aşteptaţi peste 20.000 de elevi ce vor defila din faţa Sălii Palatului pe Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Libertăţii până în Piaţa Constituţiei, care este de altfel destinaţia finală a paradei, unde va avea loc un concert susţinut de Alex Velea, Smiley şi Dj Sava feat Adela Popescu.

 

Sursa: Agerpres

 

 

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.