Degete Mici, de Filip Florian, la a 11-a traducere
https://www.ziarulmetropolis.ro/degete-mici-de-filip-florian-la-a-11-a-traducere/

Romanul Degete mici de Filip Florian va apărea în Turcia, în anul 2015, la Editura Altin Bilek. Este cea de-a 11 traducere a romanului, unul dintre bestsellerurile Polirom, după publicarea în limbile: engleză (Houghton Mifflin Harcourt, SUA, drepturile pentru întreaga lume), germană (Suhrkamp), maghiară (Magvető), polonă (Czarne), slovacă (Kalligram), slovenă (Didakta), spaniolă (Acantilado, Spania), italiană (Fazi), bulgară (Ciela), arabă (Animar).

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2014

După publicarea primei ediţii, în anul 2005, romanul Degete mici a primit Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat de România literară şi Fundaţia Anonimul (2005) şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru „Cel mai bun debut în proză” (acordat în 2006).

De asemenea, autorului i-a fost acordat Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al U.N.P.R.

Degete mici a apărut până acum în patru ediţii, toate la Editura Polirom, prima în colecţia „Ego. Proză”, două ediţii în colectia „Fiction Ltd.”, iar cea de-a patra în colecţia „Top 10+”.

Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în Bucureşti. După debutul cu Degete mici (2005), a publicat, împreună cu fratele său Matei Florian, Băiuţeii (2006), roman ajuns de asemenea la a patra ediţie.

Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi a fost desemnat cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan.

În anul 2013, Editura Polirom a publicat un nou roman al lui Filip Florian, Toate bufniţele, bestsellerul Tîrgului de Carte Gaudeamus (noiembrie, 2013, Bucureşti), câştigător al Premiului pentru „Cea mai bună carte a anului”, secţiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediţia a II-a.

Foto cu Degete Mici şi Filip Florian – polirom

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.