Începe prima ediție a Festivalului Internațional de Carte pe Litera.ro
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-prima-editie-a-festivalului-international-de-carte-pe-litera-ro/

În perioada 28 iulie – 1 august are loc Festivalul Internaţional de Carte Litera.ro, un regal de evenimente editoriale, dezbateri, întâlniri, lansări de carte şi interviuri online cu unii dintre cei mai în vogă scriitori ai momentului.

Un articol de Liliana Matei|26 iulie 2021

Din Melbourne, New York sau Roma până la București, Litera vă dă întâlnire, în premieră, cu autori ai bestsellerurilor internaționale publicate la Editura Litera: Gina Wilkinson, Ottessa Moshfegh, Sandro Veronesi, David Nicholls, Jeanine Cummins, Rumaan Alam, Maylis de Kerangal, Thomas Erikson, Andri Snær Magnason, Samanta Schweblin, Ashley Audrain ș.a.

Editura Litera celebrează literatura română contemporană prin evenimente deosebite, în avanpremieră cu Doina Ruști, Radu Aldulescu, Radu Găvan, Liviu G. Stan, Pavel Nedelcu, Lucian Mîndruță și alți invitați, precum și printr-o secțiune de cărți cu autograful autorilor la prețuri speciale.

Pasionații de istorie pot asista la dialoguri extraordinare cu Ioan Aurel Pop, Cosmin Popa, Ovidiu Raețchi sau Stelian Tănase.

Cei care așteaptă cu nerăbdare următorul volum semnat de Igor Bergler au parte de o surpriză de la autor: un eveniment în avanpremieră despre Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări.

În cele cinci zile de festival, pe litera.ro cititorii pot găsi atât cărțile autorilor invitați, cât și alte titluri din oferta editorială la prețuri foarte bune, cu reduceri de până la 70%. În plus, fiecare comandă de peste 149 lei vine la pachet cu transport gratuit și, cadou, bestsellerul din colecția Clasici contemporani Inimă atât de albă de Javier Marías!

Ne bucurăm să anunțăm organizarea primului Festival Internațional de Carte pe litera.ro, cu participarea unui număr impresionant de autori deopotrivă străini și români, cu reduceri foarte bune, cărți cu autograf și, nu în ultimul rând, câte un bestseller cadou semnat de marele Javier Marías. În cele cinci zile de festival estimăm peste 50 000 de participanți, pasionați de lectură și de evenimente culturale de calitate. Dan Vidrașcu, director general Editura Litera

Festivalul Internațional de Carte este o șansă extraordinară de a întâlni unii dintre cei mai semnificativi autori ai momentului, scriitori memorabili prin forță și inspirație. Pentru mine, participarea la acest festival este nu doar o onoare, ci și o șansă de a-mi exercita profesia de jurnalist în cea mai prestigioasă companie: cea a autorilor care contează. Marius Constantinescu – scriitor, jurnalist cultural

Bun găsit tuturor iubitorilor de carte și cititorilor pasionați de cărțile Litera! Pentru aceasta vară, Editura Litera v-a pregătit un festival internațional extraordinar, un regal al discuțiilor și întâlnirilor cu scriitori străini faimoși și multipremiați, la care am avut bucuria să iau parte prin interviurile online. Ottessa Moshfegh, Thomas Erikson, Rumaan Alam, Jeanine Cummins, Ashley Audrain și mulți alții sunt invitațiile de lectură ale Editurii Litera pentru această vară și niște descoperiri minunate pe care vi le recomand! Nadine Vlădescu – interpretă, moderator interviuri Litera, podcaster

Iată programul complet al primei ediții a Festivalului Internațional de Carte. Evenimentele sunt disponibile pe pagina de Facebook a Editurii Litera. Ofertele sunt valabile pe litera.ro.

Miercuri, 28 iulie

Ora 11.00 Jeanine Cummins, autoarea bestsellerului Pământ american, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 13.00 Avanpremieră despre volumul Recitindu-l pe Dostoievski cu Camelia Dinu, Justina Bandol, Vasile Ernu și Anton Breiner

Ora 16.00 Despre literatura română contemporană cu Doina Ruști, Radu Aldulescu și Marius Constantinescu

Ora 18.00 Sandro Veronesi, autorul bestsellerului italian Colibri, în dialog cu traducătoarele ediției românești, Oana Boșca-Mălin și Cristina Gogianu

Ora 20.00 Gina Wilkinson, autoarea bestsellerului Când înfloresc caișii, în dialog cu Alida Mocanu

Joi, 29 iulie

Ora 11.00 Despre timp și apă cu autorul islandez Andri Snær Magnason. Interviu de Alida Mocanu

Ora 13.00 Avanpremieră Minciuna lui Michelangelo, un dialog între autorul Igor Bergler și Dan Manolache

Ora 16.00 Dialog cu membrii juriului Primul roman: Doina Ruști, Cristina Bogdan, Mihai Ene, Radu Aldulescu

Ora 18.00 Ashley Audrain, autoarea bestsellerului Îndoiala, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 20.00 David Nicholls în dialog cu Marius Chivu. Despre romanele și ecranizările sale celebre

Vineri, 30 iulie

Ora 11.00 Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, în dialog cu istoricul Cosmin Popa

Ora 13.00 Thomas Erikson, autorul bestsellerului Înconjurat de idioți, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 16.00 Descoperă filosofia cu Stelian Tănase. Dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 18.00 Apropo de nimic cu Radu Paraschivescu și Marius Chivu

Ora 20.00 Maylis de Kerangal în dialog cu Marius Constantinescu

Sâmbătă, 31 iulie

Ora 11.00 Liviu G. Stan, autorul romanului Salamandre, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 13.00 Lansarea volumului de proză fantastică Treisprezece cu Doina Ruști, Andreea Apostu, Lucian Mîndruță, Pavel Nedelcu

Ora 16.00 Ottessa Moshfegh, autoarea bestsellerului Un an de odihnă și relaxare, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 18.00 Eveniment cu Ovidiu Raețchi și invitații săi despre Tzahal și Avangarda Califatului

Ora 20.00 Samanta Schweblin în dialog cu Marius Chivu

Duminică, 1 august

Ora 11.00 Dialog despre efectele învățământului online cu Gabriela Bărbulescu, Maria Kovacs și Doru Căstăian

Ora 13.00 Radu Găvan, autorul romanului Isus din întuneric, în dialog cu Alida Mocanu

Ora 16.00 Cristina Stănciulescu și Mara Coman despre Femei invizibile. Manipularea datelor într-o lume concepută pentru bărbați

Ora 18.00 Cum se traduce literatura? Cu Nadine Vlădescu și invitații săi: Justina Bandol, Bogdan Perdivară, Alex Călin

Ora 20.00 Rumaan Alam, autorul bestsellerului Lasă lumea în urmă, în dialog cu Nadine Vlădescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.