Descoperiţi poveştile, culorile şi ritmurile Turciei
https://www.ziarulmetropolis.ro/descoperiti-povestile-culorile-si-ritmurile-turciei/

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc din Bucureşti lansează stagiunea 2016 cu noi programe educaţionale şi culturale.

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2016

Prin fiecare eveniment organizat, centrul îşi doreşte să prezinte publicului din România personalităţi marcante ale culturii şi societăţii turce, oameni care prin amploarea muncii şi creaţiei lor aparţin deopotrivă Turciei şi Europei.

Pe 3 februarie publicul este invitat să o cunoască pe Betül Burnaz, pictoriţa cu studii postuniversitare în ştiinţe politice la Universitatea din Viena şi în egală măsură specialistă în arte şi management cultural la Kultur Konzepte Austria.

La Bucureşti, Betül Burnaz deschide prima expoziţie de pictură cu lucrări personale reunite sub denumirea „ Estompări circulare”. Vernisajul va avea loc pe 3 februarie la ora 18,30 la Hotel Majestic Ramada (str. Academiei nr 11).

Betül Burnaz trăieşte şi lucrează deopotrivă în Istanbul şi Viena, fiind implicată în programe de artă şi educaţie, lucrările sale de pictură aflându-se azi în colecţii particulare din Turcia şi Austria.
Expoziţia sa este deschisă în Bucureşti până pe 13 februarie 2016.

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc din Bucureşti vă aşteaptă şi în 2016 la întîlniri de suflet cu Turcia.

10
/02
/23

A unsprezecea ediție a celui mai important eveniment de la noi dedicat artei vizuale propune publicului un palat „doar pentru artă”, deschis pe timp de zi și de noapte, în inima Bucureștiului, unde vom regăsi de la lucrările impresioniștilor spanioli la cele ale generației Z din arta românească.

08
/02
/23

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, vă invită la CdRF Foto Market, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store (Calea Victoriei, nr. 153), între orele 12:00-21:00.

30
/01
/23

Asociația Semper Culturalia, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2023, în marja Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), o serie de manifestări menite să contribuie la menținerea vie a amintirii victimelor Holocaustului și să susțină demersurile civice de a lupta împotriva xenofobiei și antisemitismului.

30
/01
/23

Institutul Cultural Român (ICR) anunță relansarea Programului de finanțare și parteneriate culturale Cantemir, destinat proiectelor din mediul internațional. În cadrul acestui program, derulat anterior în perioada 2006-2012 și reluat în 2023 cu unele modificări, ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans). Evenimentele asociate proiectelor finanțate vor fi organizate exclusiv în afara țării.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

05
/01
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă propune în prima jumătate a lunii ianuarie nu mai puțin de trei expoziții în spațiile sale: până pe 9 ianuarie se poate vedea lucrarea Ambedo a tinerei artiste Ioana Drăgușin în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53; același spațiu va găzdui o nouă expoziție colectivă, acumulare.colecție 2, curatoriată de Daniel Loagăr, până pe 30 ianuarie iar la depozitul de artă ArtSafe (Platforma UAP, Combinatul Fondului Plastic Str. Băiculești 29, sector 1) va putea fi vizitată între 12 – 27 ianuarie expoziția Reflexia Luminii, a lui Bogdan – George Negulescu, curatoriată de Iselin Huluba.

04
/01
/23

După proiectul expozițional Oglinzile Tăcerii, care a fost adus la cunoștința publicului pentru prima dată în anul 2018, la Bruxelles și care a luat, ulterior, amploare la Timișoara, Iași și București, un nou proiect cu rezonață, Ecouri, semnat de artistul Manuell Mănăstireanu, ia amploare într-o expoziție ce reflectă interconectarea pe care artistul o realizează pe mai multe paliere ale receptivității mesajului artistic.